Grootzakelijke aansluiting wijzigen

Wilt u uw aansluiting voor gas en/of elektriciteit verhogen of verlagen? Of een bestaande gas- en/of elektriciteitsaansluiting verplaatsen? Dan kunt u bij ons eenvoudig een aanvraag voor een wijziging indienen. 

Let op bij uw aanvragen

Vraag uw wijziging op tijd aan

De doorlooptijd voor het wijzigen of verplaatsen van gas- en elektriciteitsaansluitingen voor grootverbruik is sinds 2019 landelijk en dus ook in ons verzorgingsgebied helaas fors toegenomen. We streven ernaar om uw wensdatum te realiseren. De huidige marktomstandigheden zorgen echter voor een gemiddelde doorlooptijd van 6 maanden tot een jaar. Wilt u hier meer over weten? Kijk dan op onze pagina over doorlooptijden voor meer informatie.

Spanningsloos maken van uw aansluiting

Bij een noodstroomtest of onderhoud aan uw elektriciteitsaansluiting is het belangrijk dat deze (tijdelijk) niet onder stroom staat. Dit noemen we spanningsloos maken. Op de pagina over spanningsloos  maken  leest u hoe u dit regelt.

Transportschaarste voor afname elektriciteit

Ons elektriciteitsnet wordt steeds intensiever gebruikt, maar daar is het net nog niet op ingericht. De ontwikkelingen gaan zo hard waardoor de aanpassingen op het net bijna niet bij te houden zijn. Als gevolg hiervan zien we dat ons elektriciteitsnet op verschillende plekken de maximale transportcapaciteit voor afname nadert. Hierdoor is een nieuwe aansluiting of een uitbreiding van een aansluiting voor grootzakelijke afnemers niet altijd mogelijk.  U ziet op onze capaciteitskaart wanneer er (dreigende) transportschaarste voor afname ontstaat.

Specifieke aansluitingen wijzigen

Wilt u een specifieke aansluiting wijzigen? Dit kunt u eenvoudig aanvragen. 

drie monteurs grondwerkzaamheden

Extra meetpunt 

In sommige situaties wilt u meerdere elektriciteitsmeters op 1 aansluiting aansluiten. Dat kan met een extra meetpunt. Voor het hoofdmeetpunt en elk extra meetpunt (secundair allocatiepunt) sluit u een apart contract af met een energieleverancier. Dit betekent dat meerdere leveranciers op één aansluiting kunnen leveren.  

Koken op gas

Kleinzakelijke aansluiting 

Bij een kleinzakelijke aansluiting (kleinverbruik) is de elektriciteitsaansluiting maximaal 3 x 80 ampère.  Een gasaansluiting van maximaal G25 met een capaciteit tot en met 40 m3/h valt hier ook onder. Deze aansluitingen zijn hetzelfde als voor consumenten. De facturen ontvangt u van uw energieleverancier en niet van ons. 

monteur spanningsstation

Artikel 1-aansluiting

Wijzigingen van uw A1-aansluitingen vraagt u aan via mijnaansluiting.nl.

Lachende monteur bij meterkast

1 x 10 ampère-aansluiting 

Een wijziging van uw 1 x 10 ampère-aansluiting vraagt u aan via mijnaansluiting.nl

Volmacht 

Doet u de aanvraag namens een andere partij? Dan hebben wij een volmacht nodig om uw aanvraag in behandeling te nemen.

Wat is mijn contractwaarde

Als grootzakelijke klant kunt u inloggen in Mijn Enexis Zakelijk. Hier kunt u voor al uw grootzakelijke aansluitingen uw gecontracteerd transportvermogen of transportcapaciteit bekijken of wijzigen.