Grootzakelijke aansluiting wijzigen

Wilt u uw aansluiting voor gas en/of elektriciteit verhogen of verlagen? Of een bestaande gas- en/of elektriciteitsaansluiting verplaatsen? Dan kunt u bij ons eenvoudig een aanvraag voor een wijziging indienen. 

Vraag uw wijziging op tijd aan

De doorlooptijd voor het wijzigen of verplaatsen van gas- en elektriciteitsaansluitingen voor grootverbruik is sinds 2019 landelijk en dus ook in het Enexis-gebied helaas fors toegenomen. We streven ernaar om uw wensdatum te realiseren, maar momenteel moet u rekening houden met een gemiddelde doorlooptijd van 6 maanden met uitloop tot een jaar.

Specifieke aansluitingen wijzigen

Wilt u een specifieke aansluiting wijzigen? Dit kunt u eenvoudig aanvragen. 

drie monteurs grondwerkzaamheden

Extra meetpunt 

In sommige situaties wilt u meerdere elektriciteitsmeters op 1 aansluiting aansluiten. Dat kan met een extra meetpunt. Voor het hoofdmeetpunt en elk extra meetpunt (secundair allocatiepunt) sluit u een apart contract af met een energieleverancier. Dit betekent dat meerdere leveranciers op één aansluiting kunnen leveren.  

Als u een extra meetpunt wilt op uw bestaande nieuwe aansluiting, neem dan contact op met Klantenservice Zakelijk

Koken op gas

Kleinzakelijke aansluiting 

Kleinzakelijke aansluitingen zijn een elektriciteitsaansluitingen tot en met 3 x 80 ampère en gasaansluitingen met een capaciteit tot en met 40 m3/h. 

monteur spanningsstation

Artikel 1-aansluiting 

Wijzigingen van uw A1-aansluitingen vraagt u aan via dit formulier. U opent het bestand, vult de gegevens in en stuurt dit als bijlage via e-mail naar het Multisite Loket. Wij nemen uw aanvraag dan in behandeling. 

Meer over het aanvragen, wijzigen en de facturatie leest u ook in deze folder

Lachende monteur bij meterkast

1 x 10 ampère-aansluiting 

Een wijziging van uw 1 x 10 ampère-aansluiting vraagt u aan via mijnaansluiting.nl

Volmacht 

Doet u de aanvraag namens een andere partij? Dan hebben wij een volmacht nodig om uw aanvraag in behandeling te nemen.

Wat is mijn contractwaarde

Als grootzakelijke klant kunt u inloggen in Mijn Enexis Zakelijk. Hier kunt u voor al uw grootzakelijke aansluitingen uw gecontracteerd transportvermogen of transportcapaciteit bekijken of wijzigen.