Grootzakelijke aansluiting gas en elektriciteit

Wilt u een grootzakelijke aansluiting voor elektriciteit of gas aanvragen? We geven u alle informatie over aansluitingen, netwerktarieven en facturen. Een grootzakelijke aansluiting vraagt u aan als de capaciteit van de elektriciteitsaansluiting groter is dan 3 x 80 ampère. Bij een gasaansluiting is dit een totale maximale capaciteit van groter dan 40 m3(n) per uur.

zakelijke klant veehouder

Wat is grootverbruik? 

Bij een grootverbruikaansluiting is de elektriciteitsaansluiting groter dan 3 x 80 ampère. Een gasaansluiting met een totale maximale capaciteit van groter dan 40 m3(n) per uur valt ook onder grootverbruik. U ontvangt facturen van uw energieleverancier én van uw netbeheerder.  

Wat is kleinverbruik? 

Bij een kleinverbruikaansluiting is de elektriciteitsaansluiting maximaal 3 x 80 ampère. Een G25-gasaansluiting met een capaciteit tot en met 40 m3 per uur valt ook onder kleinverbruik. Deze aansluitingen zijn hetzelfde als voor consumenten. U ontvangt facturen van uw energieleverancier en niet van uw netbeheerder. 

Volmacht zakelijke aansluiting 

Doet u een aanvraag voor een zakelijke aansluiting namens een andere partij? Dan hebben wij een volmacht nodig om uw aanvraag in behandeling te nemen. U kunt voor de volmacht het model van Enexis Netbeheer gebruiken. Gebruikt u uw eigen volmachtformulier? Zorg dat u tenminste deze zes onderdelen opneemt in het formulier. 

Doet u een aanvraag voor iemand anders zonder volmacht? Dan nemen wij de offerteaanvraag niet in behandeling. Een prijsindicatie aanvragen is wel mogelijk. 

Het net raakt vol

Het afgelopen jaar is het aantal aanvragen voor transportcapaciteit explosief toegenomen. Deze ontwikkeling past in een bredere, landelijke trend van een steeds grotere vraag naar elektriciteit. In steeds meer regio’s worden de grenzen van het net bereikt, zowel voor het afnemen als het terugleveren van energie. Toegang tot het elektriciteitsnet is hierdoor niet meer vanzelfsprekend. We zien dit in meer of mindere mate in ons hele verzorgingsgebied.

Meer weten? Ga dan naar: