Grootzakelijke aansluiting gas en elektriciteit

Wilt u een grootzakelijke aansluiting voor elektriciteit of gas aanvragen? We geven u alle informatie over aansluitingen, netwerktarieven en facturen. Een grootzakelijke aansluiting vraagt u aan als de elektriciteitsaansluiting groter is dan 3 x 80 ampère of als de gasaansluiting een capaciteit heeft groter dan 40 m3 per uur.

Lachende monteur bij meterkast

Wat is grootverbruik? 

Bij een grootverbruikaansluiting is de elektriciteitsaansluiting groter dan 3 x 80 ampère. Een gasaansluiting met een capaciteit groter dan 40 m3 per uur valt ook onder grootverbruik. U ontvangt facturen van uw energieleverancier én van uw netbeheerder.  
 

Wat is kleinverbruik? 

Bij een kleinverbruikaansluiting is de elektriciteitsaansluiting maximaal 3 x 80 ampère. Een gasaansluiting met een capaciteit tot en met 40 m3 per uur valt ook onder kleinverbruik. Deze aansluitingen zijn hetzelfde als voor consumenten. U ontvangt facturen van uw energieleverancier en niet van uw netbeheerder. 

Volmacht zakelijke aansluiting 

Doet u een aanvraag voor een zakelijke aansluiting namens een andere partij? Dan hebben wij een volmacht nodig om uw aanvraag in behandeling te nemen. U kunt voor de volmacht het model van Enexis Netbeheer gebruiken. Gebruikt u uw eigen volmachtformulier? Zorg dat u tenminste deze zes onderdelen opneemt in het formulier. 

Doet u een aanvraag voor iemand anders zonder volmacht? Dan nemen wij de offerteaanvraag niet in behandeling. U kunt wel een prijsindicatie aanvragen. 

Schaarste op het energienet 

De ruimte op het energienet is niet onbeperkt. Als de maximale capaciteit is bereikt of bijna wordt bereikt, dan is terugleveren van energie niet meer of beperkt mogelijk. Informeer ons daarom zo snel mogelijk als u plannen hebt voor het terugleveren van energie.