Grootzakelijke aansluiting gas en elektriciteit

Wilt u een grootzakelijke aansluiting voor elektriciteit of gas aanvragen? We geven u alle informatie over aansluitingen, netwerktarieven en facturen. Een grootzakelijke aansluiting vraagt u aan als de elektriciteitsaansluiting groter is dan 3 x 80 ampère of als u een aansluiting met een totale maximale capaciteit van groter dan 40 m3(n) per uur.

Groen gas boer bij installatie

Wat is grootverbruik? 

Bij een grootverbruikaansluiting is de elektriciteitsaansluiting groter dan 3 x 80 ampère. Een aansluiting met een totale maximale capaciteit van groter dan 40 m3(n) per uur valt ook onder grootverbruik. U ontvangt facturen van uw energieleverancier én van uw netbeheerder.  

Wat is kleinverbruik? 

Bij een kleinverbruikaansluiting is de elektriciteitsaansluiting maximaal 3 x 80 ampère. Een G25-gasaansluiting met een capaciteit tot en met 40 m3 per uur valt ook onder kleinverbruik. Deze aansluitingen zijn hetzelfde als voor consumenten. U ontvangt facturen van uw energieleverancier en niet van uw netbeheerder. 

Volmacht zakelijke aansluiting 

Doet u een aanvraag voor een zakelijke aansluiting namens een andere partij? Dan hebben wij een volmacht nodig om uw aanvraag in behandeling te nemen. U kunt voor de volmacht het model van Enexis Netbeheer gebruiken. Gebruikt u uw eigen volmachtformulier? Zorg dat u tenminste deze zes onderdelen opneemt in het formulier. 

Doet u een aanvraag voor iemand anders zonder volmacht? Dan nemen wij de offerteaanvraag niet in behandeling. U kunt wel een prijsindicatie aanvragen. 

Schaarste op het elektriciteitsnet 

De ruimte op het elektriciteitsnet is niet onbeperkt. Als de maximale capaciteit (bijna) is bereikt, dan is afname en/of teruglevering van elektriciteit beperkt of niet meer mogelijk. Informeer ons daarom zo snel mogelijk wanneer u van plan bent om elektriciteit af te gaan nemen of terug te gaan leveren.