Grootverbruikaansluiting tijdelijk afsluiten en heraansluiten

Gaat u uw zakelijke gasaansluiting (groter dan 40 m³ per uur) of elektriciteitsaansluiting (groter dan 3 x 80 ampère) lange tijd niet gebruiken? Dan kunt u deze tijdelijk laten afsluiten.

Is de aansluiting 3 x 80 ampère of kleiner? Dan heeft u een gewone aansluiting.

Nieuwe elektriciteitsaansluiting

Tijdelijk afsluiten gas en/of elektriciteit

Als u uw zakelijke gas- en/of elektriciteitsaansluiting tijdelijk niet nodig hebt, kunt u deze laten afsluiten. Bijvoorbeeld als u tijdelijk geen gebruikmaakt van uw bedrijfspand of als huurwoningen van een corporatie nog niet worden verhuurd. U kunt dan tijdelijk geen elektriciteit of gas meer afnemen, maar uw aansluiting blijft wel liggen. Op een later moment kunt u ons vragen om heraansluiting. 

Wat u niet moet vergeten

Wordt uw aansluiting afgesloten? Neem dan zelf contact op met uw energieleverancier en meetbedrijf over de contracten die u met deze partijen heeft.

Let op

Wilt u de gasaansluiting tijdelijk afsluiten? Dan vragen wij u binnen 12 maanden te beslissen of u deze weer wilt aansluiten of definitief niet meer gaat gebruiken.

Verschil tussen verwijderen of afsluiten

 • De eenmalige kosten voor het opzeggen en definitief verwijderen van een aansluiting zijn mogelijk hoger dan voor afsluiten.
 • Bij verwijderen betaalt u geen maandelijkse kosten meer.
 • Bij afsluiten betaalt u nog wel maandelijkse kosten.
 • Als u na verwijderen later opnieuw gas of elektriciteit wilt gebruiken, dan moet u een nieuwe aansluiting aanvragen. 
 • Als u na afsluiten laten opnieuw gas of elektriciteit wilt gebruiken, dan vraagt u ons om opnieuw aan te sluiten.

Opnieuw aansluiten gas en/of elektriciteit

Is de aansluiting afgesloten van elektriciteit of gas en wilt u deze opnieuw gaan gebruiken? Neem dan contact op met onze Klantenservice Zakelijk. We nemen uw situatie en wensen door en leggen uit wat u moet regelen. Voordat u een aanvraag voor heraansluiting kunt indienen, moet u in elk geval aan de volgende voorwaarden voldoen:

 • Op het moment van de aanvraag heeft u een contract afgesloten bij een energieleverancier. Dit contract moet zijn ingegaan op het moment dat wij bij u komen heraansluiten.

 • Op het moment van de aanvraag heeft u een contract afgesloten bij een meetbedrijf. Dit contract moet zijn ingegaan op het moment dat wij bij u komen heraansluiten.

 • Voor uw aansluiting moet u een aansluit- en transportovereenkomst met ons hebben afgesloten. Als een ondertekende overeenkomst ontbreekt in onze administratie, vragen wij u alsnog om uw handtekening.

 • Alleen als u al onze facturen heeft betaald, kunt u opdracht geven voor heraansluiting. 

  Voldoet u aan alle voorwaarden? Dan kunt u ons telefonisch vragen om heraansluiting. Onze minimale doorlooptijd is 5 werkdagen.

Tarieven tijdelijk afsluiten en heraansluiten

Voor het tijdelijk afsluiten van uw zakelijke gas- en/of elektriciteitsaansluiting betaalt u eenmalig kosten voor de werkzaamheden.

Aansluiting > 3 x 80 A / > 40 m3/uurKosten (excl. BTW)
In bedrijf stellen GV elektriciteit/gas€ 362,32
Uit bedrijf stellen GV elektriciteit/gas€ 748,28
Scroll links/rechts voor meer

Periodieke kosten

Omdat de aansluiting blijft liggen, houdt u een overeenkomst met ons. Voor beheer en onderhoud van de aansluiting blijft u ons maandelijks een vast bedrag betalen.