Aansluiting verhuizen of opzeggen

Als u een grootverbruik gas- en/of elektriciteitsaansluiting heeft in Enexis-gebied, heeft u  een aansluit- en transportovereenkomst (ATO) met ons. Deze overeenkomst kunt u in een aantal situaties opzeggen, bijvoorbeeld als u gaat verhuizen of als u of de nieuwe gebruiker van het pand geen gas meer gaat gebruiken. Bekijk de mogelijkheden. 

medewerker bij bus

Waar moet ik op letten als ik ga verhuizen?

Verlaat u uw bedrijfspand of -terrein? Zeg dan uw overeenkomst met ons op. De opzegtermijn is 3 maanden. Als u een opvolger heeft, spreekt u met elkaar af op welke datum de opvolger uw aansluiting overneemt. De opvolger moet zelf een contract afsluiten met een energieleverancier en meetbedrijf. Is er nog geen opvolger bekend? Dan kunt u kiezen om de ATO op te zeggen of de aansluiting tijdelijk te af te sluiten.

Waar moet ik op letten als ik ga opzeggen? 

De opzegtermijn van onze overeenkomst is 3 maanden. Wat er moet gebeuren met de fysieke aansluiting en waar u rekening mee moet houden als u uw overeenkomst opzegt, verschilt per situatie. U kunt de aansluiting laten verwijderen, maar u kunt de overeenkomst ook opzeggen zonder opdracht tot verwijderen. Hieronder leest u wat voor uw situatie geldt.