Gas- en elektriciteitsaansluiting

Gebruikt u gas of elektriciteit (stroom) in uw huis of bedrijf? Of bent u van plan om dit te gaan doen? Dan heeft u een gas- of elektriciteitsaansluiting nodig. Wij zorgen voor uw aansluiting op het gas- en/of elektriciteitsnet.

Let op! Momenteel hebben we langere doorlooptijden. Doe uw aanvraag op tijd .
Monteur met werkbus bij nieuwbouwhuis in nieuwbouwhuis

Wat is een aansluiting? 

Elk huis waar lampen branden of de televisie aanstaat, heeft een elektriciteitsaansluiting. En iedere woning waar wordt gekookt of verwarmd  met gas, heeft een gasaansluiting. De elektriciteitsaansluiting verbindt de elektriciteitsmeter met het elektriciteitsnet en de gasaansluiting verbindt de gasmeter met het gasnetwerk. Zo kunt u stroom en gas gebruiken.

Wat betekent aansluitwaarde?

De capaciteit of aansluitwaarde van uw aansluiting geeft aan hoeveel elektriciteit of gas u tegelijk kunt gebruiken. Voor elektriciteit wordt de maximale stroomsterkte aangegeven in ampères en voor gas wordt het aangegeven in kubieke meters per uur (m3/h). Er zijn verschillende soorten aansluitingen, ieder met een andere capaciteit.

Wanneer aansluitwaarde wijzigen?

Als u nieuwe apparaten (bijvoorbeeld een elektrische auto, warmtepomp of zonnepanelen) aanschaft, is het soms nodig om de capaciteit van de aansluiting aan te passen. Een erkend installateur helpt u bij het bepalen van de juiste aansluitwaarde die past bij uw woonwensen.

Actuele thema's

De energietransitie is in volle gang. We zien de wereld en de vraag naar energie veranderen. Bekijk onze actuele thema's.