Gas- en elektriciteitsaansluiting

Gebruikt u gas of elektriciteit (stroom) in uw huis of bedrijf? Of bent u van plan om dit te gaan doen? Dan hebt u een gas- of elektriciteitsaansluiting nodig. Wij zorgen voor uw aansluiting op het gas- en/of elektriciteitsnet.

Enexisbus in nieuwbouwwijk

Wat is een aansluiting? 

Elk huis waar lampen branden of de televisie aanstaat, heeft een elektriciteitsaansluiting. En iedere woning waar wordt gekookt of verwarmd  met gas, heeft een gasaansluiting. De elektriciteitsaansluiting verbindt de elektriciteitsmeter met het elektriciteitsnet en de gasaansluiting verbindt de gasmeter met het gasnetwerk. Zo kunt u stroom en gas gebruiken.

Man met Enexisbrochure

Wat is mijn huidige aansluitwaarde?

Uw meternummer

Voor het vaststellen van uw aansluitwaarde hebben we de laatste 6 cijfers van uw meternummer nodig. Op onderstaande afbeeldingen ziet u waar u deze vindt bij de meeste digitale en analoge meters.

Aansluitwaarde

De capaciteit of aansluitwaarde van uw aansluiting geeft aan hoeveel elektriciteit of gas u tegelijk kunt gebruiken. Voor elektriciteit wordt de maximale stroomsterkte aangegeven in ampères en voor gas wordt het aangegeven in kubieke meters per uur (m3/h). Er zijn verschillende soorten aansluitingen, ieder met een andere capaciteit.

Actuele thema's

De energietransitie is in volle gang. We zien de wereld en de vraag naar energie veranderen. Bekijk onze actuele thema's.