De aansluiting afsluiten of opnieuw aansluiten op het energienet

Om prettig te wonen, maakt u dagelijks gebruik van energie. Heeft u tijdelijk geen gas of elektriciteit nodig? Dan kunt u de gas- of elektriciteitsaansluiting door ons laten afsluiten. Dit noemen we afsluiten op verzoek. Als u geen energiecontract heeft is Enexis Netbeheer wettelijk verplicht om u af te sluiten van elektriciteit en/of gas. Wilt u weer aangesloten worden op het energienet? Dan moet u eerst een aantal zaken regelen.

Monteur werkbus openmakend

Afsluiten voorkomen

Om dagelijks gas- en stroom te blijven gebruiken, is het belangrijk dat u op tijd uw energierekeningen betaalt, een contract bij een energieleverancier heeft en fraude voorkomt. Als u geen energiecontract heeft, sluiten wij de aansluiting(en) af. Natuurlijk doen wij altijd met een bericht vooraf. Heeft u van ons een brief ontvangen over een mogelijke afsluiting van het energienet? Lees wat u moet doen om dit te voorkomen.

Ik kan mijn energierekening niet meer betalen. Wat nu?

Neem zo snel mogelijk contact op met uw energieleverancier. Zij denken met u mee in het vinden van een oplossing. Als zij het contract alsnog beëindigen, dan zijn wij wettelijk verplicht om u af te sluiten van het gas- en/of elektriciteitsnet. Hierover krijgt u altijd eerst een brief van ons.

Opnieuw aangesloten worden

Bent u door ons afgesloten van elektriciteit of gas en/of wilt u opnieuw energie gaan afnemen na een afsluiting op uw verzoek? Dan kunt u ons vragen om het heraansluiten van uw aansluiting te regelen. Het pand wordt dan opnieuw aangesloten op het energienet.

Wij kunnen u alleen opnieuw aansluiten als u:

  • een actief energiecontract bij een leverancier heeft;
  • alle openstaande rekeningen van Enexis Netbeheer heeft betaald.

Afsluiten kost geld

Zowel voor het afsluiten als het opnieuw aansluiten van stroom en/of gas brengen wij kosten in rekening. Bekijk onze tarieven.

Wanneer we moeten afsluiten doen we dit het liefst in de meterkast. Lukt dat niet? Dan doen we dit buiten. Buiten afsluiten is duurder omdat we graafwerkzaamheden uitvoeren.

Tijdelijk afsluiten op uw verzoek

Heeft u tijdelijk geen gas of elektriciteit nodig? Dan kunt u de gas- of elektriciteitsaansluiting door ons laten afsluiten. Zolang de aansluiting is afgesloten, hoeft u geen netwerkkosten te betalen. Als u dat wilt, kunt u uw energiecontract beëindigen. Houd er rekening mee dat de gasaansluiting maximaal 12 maanden mag worden afgesloten.