De aansluiting opnieuw aansluiten

Heeft u eerder een aansluiting gehad en is deze door uzelf (eigen verzoek) of door ons afgesloten? Dan kunt u de gas- of elektriciteitsaansluiting laten heraansluiten wanneer u aan onze voorwaarden voldoet.

Direct regelen

Ik wil de gas- en/of elektriciteitsaansluiting opnieuw laten aansluiten.

Vader met kinderen koken op gas

Wat is heraansluiten (opnieuw aansluiten)

Heraansluiten of opnieuw aansluiten  betekent dat wij uw woning opnieuw aansluiten op het energienet.  Wanneer het pand is aangesloten op het gas- en/of elektriciteitsnet kunt u weer gas en/of stroom kunt gebruiken. Zorg er wel eerst voor dat u aan alle voorwaarden voldoet.

Voorwaarden om het pand opnieuw aan te sluiten op het energienet

Wilt u weer energie afnemen? Dan moet u voldoen aan deze 2 voorwaarden:

 • Zorg dat u geen openstaande rekeningen heeft bij Enexis Netbeheer.
 • Regel een actief energiecontract bij een energieleverancier. Zonder actief energiecontract mogen wij u niet aansluiten. Als de energieleverancier uw contract heeft verwerkt, ontvangen wij automatisch een bericht. Uw contract is ‘actief’ als uw contract is ingegaan. Wij gaan uit van de informatie die wij krijgen van uw energieleverancier.

Voldoet u aan deze voorwaarden? Dan komen wij het pand weer aansluiten. Zodra uw energiecontract bij ons bekend is, nemen wij contact met u op. Is uw energie afgesloten op eigen verzoek? Bel dan direct met onze Klantenservice om heraansluiting aan te vragen. Alleen als de situatie veilig is, kunnen wij het heraansluiten regelen.

Doorlooptijd

Nadat uw aanvraag voor heraansluiten bij ons is binnengekomen en aan de voorwaarden heeft voldaan, sluiten wij het pand binnen 10 werkdagen weer aan. Wij nemen contact met u op om de werkzaamheden te bespreken en een afspraak in te plannen. Bij uw aanvraag kunt u al een voorkeursdatum voor de werkzaamheden opgeven.

De aansluiting opnieuw aansluiten in 3 stappen

 • 1

  Voldoe aan onze voorwaarden. Sluit een nieuw energiecontract af. Zorg dat u geen rekeningen meer bij ons heeft openstaan. 

 • 2

  Wij nemen contact met u op. Is de aansluiting op eigen verzoek afgesloten of heeft niets van ons gehoord, terwijl u wel onze voorwaarden voor heraansluiting voldoet? Bel naar onze Klantenservice.

 • 3

  Wij komen de werkzaamheden uitvoeren en sluiten het pand opnieuw aan op nieuw aan op het energienet. 

Kosten

De kosten voor het heraansluiten worden bepaald door de plek waar de aansluiting is afgesloten:

 • Is aansluiting afgesloten op uw eigen verzoek? Dan gebeurt dit altijd binnenshuis.
 • Is het pand door ons afgesloten, bijvoorbeeld omdat u geen geldig energiecontract had? Dan kan het afsluiten binnen- of buitenshuis gebeurd zijn.

Kosten werkzaamheden berekenen

Bereken snel en eenvoudig uw kosten voor het heraansluiten van uw aansluiting.

  Monteur voor werkbus met gereedschap

  Veelgestelde vragen

  • De doorlooptijd om de aansluiting opnieuw aan te sluiten is maximaal 10 werkdagen. Wel moet u aan alle voorwaarden voldoen om opnieuw aangesloten te worden op het energienet. Is dit het geval? Dan nemen wij contact met u op. Is uw energie afgesloten op eigen verzoek? Bel dan direct met onze Klantenservice om heraansluiting aan te vragen. Alleen als de situatie veilig is, kunnen wij het heraansluiten regelen.

   Heeft dit antwoord u geholpen?
  • Als wij het pand opnieuw aansluiten, dan heeft u al eerder een aansluiting gehad. U wordt dus opnieuw aangesloten op ons energienet. Bij een nieuwe aansluiting heeft u nog geen aansluiting gehad. Er moet dan een meter en toevoerleiding of kabel van uw meterkast naar ons energienet worden geplaatst. Soms zijn er ook graafwerkzaamheden voor nodig.

   Heeft dit antwoord u geholpen?