Doorlooptijd voor een nieuwe aansluiting

Wilt u een nieuwe aansluiting aanvragen of heeft u dit al gedaan? Houd er dan rekening mee dat het een tijdje kan duren voordat we de werkzaamheden starten. Op deze pagina leest u wat u kunt verwachten.

Nieuwe elektriciteitsaansluiting

Hoelang duurt het voordat mijn nieuwe aansluiting is aangelegd?

Heeft u de offerte of akkoordverklaring getekend voor een nieuwe aansluiting? Dan neemt onze aannemer contact met u op. Samen plant u een afspraak in voor de werkzaamheden. U moet er wel voor zorgen dat alle voorbereidende werkzaamheden afgerond zijn vóór de geplande afspraak. U krijgt meer informatie over deze werkzaamheden als u uw aanvraag heeft gedaan. 

 • Er zijn geen bijzonderheden
  Zijn er geen bijzonderheden waardoor uw aanvraag vertraging oploopt? Dan duurt het ongeveer 12 weken voordat uw nieuwe aansluiting klaar is.
 • Het stroomnet in uw buurt is vol
  Is er bij u in de buurt geen plek meer op het bestaande stroomnet om nieuwe aansluitingen op aan te sluiten? Dan moeten we het stroomnet eerst uitbreiden. Houd er rekening mee dat dit 1 jaar of  langer  kan duren.
 • Er is geen hoofdnet in uw buurt
  Is er geen hoofdnet in uw buurt aanwezig? Dan moeten wij deze eerst aanleggen. Wij laten u na uw aanvraag weten welke werkzaamheden nodig zijn en hoelang het duurt. Houd er rekening mee dat dit soms meer dan een jaar is.

Bijzonderheden zorgen voor langere wachttijden

Soms zijn er tijdens de voorbereiding omstandigheden die zorgen dat werkzaamheden nog langer duren. Dit zijn de meest voorkomende redenen:

 • Wanneer er zowel bij onze aannemers als bij ons een tekort aan technisch personeel is, kunnen de werkzaamheden later starten.

 • Bij sommige aanvragen moeten wij een vergunning regelen bij uw gemeente.  Denk hierbij aan vergunningen voor graafwerkzaamheden en stikstof. Als tijdens de werkzaamheden over de stikstofnormen wordt gegaan, kunnen de werkzaamheden stilgelegd worden. Het aanvragen van vergunningen kost tijd. Hoelang dit precies duurt, hangt af van de gemeente en/of Rijksoverheid.

 • Als het vriest of hard regent, kunnen wij niet (goed) graven. Ook kunnen kabels en leidingen beschadigd raken.  Het weer kan ervoor zorgen dat werkzaamheden later starten. 

 • Wanneer we gaan graven doen we eerst een bodemonderzoek. Als de grond vervuild is, moeten we extra maatregelen nemen. Dit zorgt ervoor dat de voorbereiding en uitvoering van de werkzaamheden meer tijd kost.

 • Bij een combinatie-aanvraag moeten wij soms wachten op de opdracht van anderen netbeheerders en/of nutsbedrijven. Hierdoor kan het langer duren.

 • Moeten we een nieuwe kabel of leiding leggen door grond wat niet van de aanvrager is? Dan hebben we toestemming nodig van de grondeigenaar.

Monteur voor werkbus met gereedschap close up

Doe uw aanvraag op tijd

Vraag een nieuwe aansluiting op tijd aan.  Hoe eerder u dit doet, hoe eerder u weet waar u aan toe bent. Wij laten u weten hoelang het ongeveer duurt voordat we de werkzaamheden uitvoeren.