Wijzigen of verplaatsen van een grootzakelijke gas- en elektriciteitsaansluiting

Wilt u een hogere of lagere aansluiting voor uw gas en/of elektriciteit aanvragen? Of een bestaande gas- en/of elektriciteitsaansluiting verplaatsen? Dit kunt u eenvoudig regelen in onze servicemodule. Om een aanvraag in te kunnen dienen hebt u de EAN-code van uw aansluiting nodig. Deze code vindt u op uw meest recente netwerkfactuur of kunt u opzoeken in het EAN-codeboek.

Direct naar:

Uitleg wijziging aanvragen

Een wijziging van uw grootzakelijke aansluiting regelt u eenvoudig via onze servicemodule. Voor het aanpassen of verplaatsen van uw aansluiting krijgt u van ons een offerte. Let op: deze ontvangt u niet direct als u een aanvraag doet. Dit komt omdat het offertebedrag van verschillende factoren afhankelijk is. Aanvraag ingediend? Binnen 5 werkdagen nemen wij contact met u op om uw aanvraag te bespreken. Zodra uw aanvraag volledig is, ontvangt u binnen 10 werkdagen een offerte. Meer weten? Het hele proces (van aanvraag tot en met uitvoering en facturering) wordt uitgelegd in het stappenplan: 'Wijzigen aansluiting grootzakelijk'. Hier leest u ook wat u zelf moet regelen voor wij de werkzaamheden komen uitvoeren.

Let op: Internet Explorer kan foutmeldingen geven. Gebruik bij voorkeur een andere browser. 

Aansluiting verhogen

Wilt u uw grootzakelijke aansluiting verhogen of gaat u van een kleinverbruik naar grootverbruik aansluiting? Een verzoek voor deze wijziging kunt u eenvoudig via onze servicemodule indienen. Als u één elektriciteits- en één gasaansluiting tegelijk wilt verhogen mag 1 aansluiting ook een kleinverbruikaansluiting zijn.

Aansluiting verlagen

Wilt u uw grootzakelijke aansluiting verlagen of gaat u van een grootverbruik naar kleinverbruik aansluiting? Een verzoek voor deze wijziging kunt u eenvoudig via onze servicemodule indienen. Als u één elektriciteits- en één gasaansluiting tegelijk wilt verlagen mag 1 aansluiting ook een kleinverbruikaansluiting zijn.

Aansluiting verplaatsen

In onze servicemodule kunt u een verplaatsing voor uw grootzakelijke elektriciteits- of gasaansluiting (grootverbruiksaansluiting) aanvragen Als u één elektriciteits- en één gasaansluiting tegelijk wilt verplaatsen mag 1 aansluiting ook een kleinverbruikaansluiting zijn.


Kosten voor het wijzigen van een aansluiting 

Voor het aanpassen of verplaatsen van uw aansluiting krijgt u van ons een offerte. We kunnen vooraf geen indicatie van de kosten geven omdat de hoogte van het offertebedrag afhangt van verschillende factoren. Bijvoorbeeld van de capaciteit van uw bestaande aansluiting en van de capaciteit van de toekomstige aansluiting hebt of van de afstand tussen de huidige locatie en de nieuwe locatie van de aansluiting.

Maandelijkse factuur
Als uw aansluiting wijzigt, dan verandert in veel gevallen het bedrag van uw maandelijkse factuur. Mogelijke veranderingen zijn:

  • een hoger of lager bedrag voor de aansluitdienst (vastrecht);
  • het gecontracteerd transportvermogen of transportcapaciteit wordt hoger of lager;
  • verbruikskosten veranderen omdat u meer of minder verbruikt.

Bekijk alle maandelijkse netwerktarieven. Voor een elektriciteitsaansluiting kunt ook een berekening van de maandelijkse kosten maken.

Als u uw aansluiting verplaatst en er zijn geen wijzigingen aan uw aansluiting nodig, dan blijft uw maandelijkse factuur gelijk.

Wijziging of verplaatsing aanvragen voor specifieke aansluitingen

 

In sommige situaties wilt u meerdere elektriciteitsmeters op 1 aansluiting aansluiten. Dat kan met een extra meetpunt. Voor het hoofd-meetpunt en elk extra meetpunt (secundair allocatiepunt) sluit u een apart contract af met een energieleverancier. Dit betekent dus dat er meerdere leveranciers op één aansluiting  kunnen leveren.

Meer over het extra meetpunt leest u op de pagina Aansluiting met extra meetpunten. Als u een extra meetpunt wilt op uw bestaande nieuwe aansluiting, neem dan contact op met Klantenservice Zakelijk via telefoonnummer 088 857 22 22.

 

Wijzigingen of verpaatsingen van uw A1-aansluitingen vraagt u aan via dit formulier. U opent het bestand, vult de gegevens in en stuurt dit als bijlage via e-mail naar het Multisiteloket. Wij nemen uw aanvraag dan in behandeling. 

Meer over het aanvragen, wijzigen en de facturatie leest u ook in deze folder.

 

Een wijziging van uw 1 x 10 Ampère-aansluiting vraagt u aan via mijnaansluiting.nl

Lees meer over de 1x10 Ampère aansluiting

Kleinzakelijke aansluitingen zijn een elektriciteitsaansluitingen tot en met  3 x 80 Ampère en gasaansluitingen met een capaciteit tot en met 40 m3/h.

Alles over het wijzigen van een kleinzakelijke aansluiting vindt u op de pagina: Aansluiting wijzigen bij u thuis.