Gasstoring Eys

Geplaatst: 18-08-2020
*update 19.59 uur* De gasstoring in Eys is verholpen. U kunt de hoofdgaskraan weer open zetten. Mocht u problemen blijven ervaren, kunt u contact met ons opnemen via het nationaal storingsnummer 0800 9009.

Een beschadigde gasleiding in Wahlwiller (Limburg) is tijdelijk afgesloten. Hierdoor hebben 662 huishoudens in Eys op dit moment geen gas. Bewoners wordt verzocht om de hoofdgaskraan dicht te draaien. 

Bij wegwerkzaamheden in Wahlwiller is vanochtend een gasleiding beschadigd. Om de vrije uitstroom van aardgas te stoppen heeft Enexis Netbeheer deze leiding tijdelijk afgesloten. Hierdoor hebben 662 huishoudens in het naburige dorp Eys op dit moment geen gas.  

Onze monteurs werken hard om dit lek zo snel mogelijk te dichten. Naar verwachting kan dit de hele dag duren. We begrijpen dat dit erg vervelend is voor de inwoners van Eys. Inmiddels staat er een keetwagen in de Nachtegaalstraat, bij de gymzaal in Eys. Van daaruit coördineren wij onze werkzaamheden. Als u vragen hebt, kunt u ook bij deze keet terecht.

Oproep: draai de hoofdgaskraan dicht 

Wij vragen alle huishoudens in Eys om de hoofdgaskraan dicht te draaien. Als het lek eenmaal is gedicht, gaan wij de gasdruk weer terugbrengen. Op dat moment moeten voor de veiligheid alle hoofdgaskranen dicht zijn.

  • We gaan hiervoor langs alle deuren.
  • Verlaat u in de loop van de dag uw huis en zijn wij nog niet bij u aan de deur geweest? Dan vragen wij u om de gashoofdkraan bij de gasmeter dicht te draaien en dit kenbaar te maken. Plak een briefje op het raam of de deur waarop staat 'gaskraan staat dicht'. 

Was dit antwoord nuttig?