Wie is Enexis Netbeheer?

Enexis Netbeheer is 1 van de 6 regionale netbeheerders in Nederland. Onze belangrijkste taak als netbeheerder is het aanleggen en onderhouden van het gas- en elektriciteitsnet in Nederland. Ook zorgen we voor de transport van energie. We vervoeren energie van zonneparken en windmolens naar uw woning of uw bedrijf.

Windmolens in natuur wandelende man
Enexis aan het werk

Het verhaal van ons allemaal

Het begon ooit met de eerste kabels in de grond. Met het licht van een gloeilamp en de warmte van een radiator. Het heeft ons leven comfortabel gemaakt. We gebruiken volop gas en elektriciteit.  En het kan allemaal tegelijk. De auto opladen, een pan op het gas en muziek op de achtergrond. Nu is het tijd om samen verder kijken. Laten we het hebben over morgen. We werken hard aan een duurzame toekomst door bijvoorbeeld zonnepanelen en groen gas in te zetten. U kunt op ons rekenen. Kunnen wij ook op u rekenen? Door bewust te zijn en te blijven over hoe u met energie omgaat? We moeten het nu samen doen. Voor morgen.

Monteur Enexis Netbeheer

Wat doet een netbeheerder?

Als u gas en/of stroom gebruikt of teruglevert, heeft u altijd met een netbeheerder te maken. Uw woonplaats bepaalt welke netbeheerder úw netbeheerder is. Kiezen is niet mogelijk. Dit komt omdat het energienetwerk in Nederland is aangelegd door verschillende netbeheerders. Elke netbeheerder beheert zijn eigen gebied.

Ons jaarplan

Ieder jaar geven we in ons jaarplan per provincie een overzicht van het werkpakket en de projecten waar we vol energie aan werken. Wilt u weten waar we ons geld aan uitgeven?

Om de video te bekijken moet u eerst alle cookies accepteren

Stroom neemt u niet bij Enexis Netbeheer af, maar bij uw energieleverancier. Wij onderhouden als netbeheerder het energienet.

Ons verzorgingsgebied

Enexis Netbeheer is in de meeste gevallen uw netbeheerder als u in Groningen, Drenthe, Overijssel, Noord-Brabant en Limburg woont. Woont u in Overijssel? Dan zijn wij in ieder geval uw netbeheerder voor elektriciteit. Het is mogelijk dat u voor gas een andere netbeheerder heeft. Op de kaart hieronder ziet u in welke gebieden wij verantwoordelijk zijn.

Verzorgingsgebied Enexis Netbeheer

Onze bedrijfsgegevens

Bent u op zoek naar ons bezoekadres of onze contactgegevens? Of wilt u een woordvoerder van ons spreken? We hebben alle contactgegevens van Enexis Netbeheer op een rij gezet.