Update netcapaciteit maart

Maandelijks geven wij u een update over de transportcapaciteit van het elektriciteitsnet (hoog- en middenspanningsnet) in ons verzorgingsgebied.

In deze update:

Uitkomsten congestieonderzoeken

Vandaag publiceren wij de uitkomsten van nieuwe congestieonderzoeken voor afname en terugleveren. Uit de onderzoeken blijkt dat er op dit moment helaas nergens extra ruimte is voor klanten met een grootzakelijke aansluiting.

Afgeronde congestieonderzoeken voor afname

ProvincieStationBlok
Noord-BrabantBredaB
Noord-BrabantEerdeF
Scroll links/rechts voor meer

Afgeronde congestieonderzoeken voor terugleveren

ProvincieStationBlok
Noord-BrabantEerdeF
Scroll links/rechts voor meer

Verplicht congestiemanagement

In de update van december gaven we aan dat we zijn gestart met een volgende fase voor congestiemanagement. In deze fase verplichten we grote invoeders van elektriciteit om een aanbod te doen voor congestiemanagement. Deze verplichting gaat ook gelden op het hierboven genoemde station  voor terugleveren: station Eerde (blok F).

Inzicht in wachtlijsten en netuitbreidingen

Wilt u meer weten over de situatie in uw regio? Via onze digitale kaart  krijgt u inzicht in de wachtlijsten en planning van netuitbreidingen per regio. U ziet hier hoeveel bedrijven er per station op de wachtlijst staan en hoeveel vermogen er wordt gevraagd.

Interesse doorgeven

Wilt u bijdragen aan het oplossen van het tekort aan transportcapaciteit en heeft u flexibel vermogen wat u kunt inzetten? Geef dan uw interesse aan ons door.