Update netcapaciteit maart

Maandelijks geven wij u een update over de transportcapaciteit van het elektriciteitsnet (hoog- en middenspanningsnet) in ons verzorgingsgebied.

In deze update:

Nieuwe knelpunten in ons elektriciteitsnet

Vanaf vandaag kondigen we transportschaarste af voor afname op 6 stations in Oost-Groningen. Hierdoor verkleurt het verzorgingsgebied van deze stations op de schaarstekaart van geel naar oranje. Dat betekent dat er op deze stations  geen transportcapaciteit voor afname van elektriciteit meer vrij is voor grootverbruikaansluitingen (aansluitingen groter dan 3 x 80 ampère). Nieuwe aanvragen komen op een wachtlijst.

Afgeronde congestieonderzoeken voor afname

ProvincieStationBlok
Noord-BrabantBredaB
Noord-BrabantEerdeF
Scroll links/rechts voor meer

Afgeronde congestieonderzoeken voor terugleveren

ProvincieStationBlok
Noord-BrabantEerdeF
Scroll links/rechts voor meer

Verplicht congestiemanagement

In de update van december gaven we aan dat we zijn gestart met een volgende fase voor congestiemanagement. In deze fase verplichten we grote invoeders van elektriciteit om een aanbod te doen voor congestiemanagement. Deze verplichting gaat ook gelden op het hierboven genoemde station  voor terugleveren: station Eerde (blok F).

Inzicht in wachtlijsten en netuitbreidingen

Wilt u meer weten over de situatie in uw regio? Via onze digitale kaart  krijgt u inzicht in de wachtlijsten en planning van netuitbreidingen per regio. U ziet hier hoeveel bedrijven er per station op de wachtlijst staan en hoeveel vermogen er wordt gevraagd.

Deelnemen aan congestiemanagement?

Wilt u bijdragen aan het oplossen van het tekort aan transportcapaciteit en heeft u flexibel vermogen wat u kunt inzetten? Geef dan uw interesse aan ons door.