Teruglevering aanvragen 

Initiatieven om duurzame energie op te wekken en terug te leveren juicht Enexis Netbeheer toe. We willen u daar graag bij helpen! Wij vragen u om ons tijdig te informeren over uw plannen, zodat u straks al uw opgewerkte energie kunt terugleveren.

Wat regelt u bij Enexis Netbeheer?

Enexis Netbeheer is één van de partijen die u betrekt bij uw voorbereidingen als u energie gaat terugleveren. Wij kijken of er voldoende ruimte is op ons energienet voor het terugleveren van uw energie. En we helpen te bepalen of uw aansluiting geschikt is om terug te leveren. Is dat het geval? Dan krijgt u een transportovereenkomst voor teruglevering, die toestemming geeft om energie terug te leveren.

Alles over wat u bij wie regelt als u gaat terugleveren.

Is uw aansluiting geschikt?

Als u al een grootzakelijke aansluiting hebt, onderzoeken wij of uw aansluiting geschikt is voor de hoeveelheid energie die u wilt terugleveren. Is uw bestaande aansluiting niet geschikt? Dan ontvangt u van ons een offerte voor de aanpassingen die nodig zijn.  

Hebt u nog geen aansluiting? Dan kunt  een nieuwe grootzakelijke aansluiting aanvragen voor teruglevering.

Is er ruimte op ons energienet?

De ruimte op ons energienet voor het terugleveren van energie is niet onbeperkt. Daardoor moeten wij bedrijven die energie willen terugleveren soms teleurstellen. Dat vinden we jammer en willen we graag voorkomen. We doen ons uiterste best om ons energienet uit te breiden. Het liefst als eerste op plaatsen waar dat in de (nabije) toekomst nodig is. Hoe eerder we weten wie welke plannen heeft, des te beter we daarop kunnen inspelen.  Daarom is het van belang om ons zo snel mogelijk te informeren over uw plannen om terug te leveren.

Hoe regelt u het?

Klik hieronder op de situatie die bij u past. 

Ik heb al een aansluiting

U wilt energie terug gaan leveren op een bestaande grootzakelijke aansluiting.

Ik heb nog geen aansluiting

U wilt energie terugleveren  op een  nieuwe grootzakeijke aansluiting

Veelgestelde vragen

Als u wilt gaan terugleveren hebt u te maken met verschillende partijen. Op onze website vindt u wat u bij wie moet regelen.

Meer informatie

U vraagt een nieuwe grootzakelijke aansluiting voor teurgleveren aan via de servicemodule.

Lees meer

In de meeste gevallen kunt u op uw bestaande aansluiting energie terugleveren. In sommige gevallen moet uw aansluiting wel aangepast worden. En u hebt toestemming nodig om terug te mogen leveren.

Lees verder

Informatie over de kosten en tarieven voor terugleveren

Lees meer

 

Hebt u een kleinzakelijke aansluiting en wilt u energie terug gaan leveren? Dan hebt u een slimme meter nodig. Meer informatie hierover leest u op het consumentendeel van onze website en op zelfenergieproduceren.nl