Congestiemanagement

Om de transportcapaciteit voor verbruik en teruglevering op het elektriciteitsnet beter te verdelen is congestiemanagement ontwikkeld. Bij congestiemanagement vragen we grootzakelijke klanten om bij dreigende overbelasting de transportvraag tijdelijk aan te passen tegen een financiële vergoeding. Hierdoor blijft het elektriciteitsnet betrouwbaar en veilig. Ook ontstaat er meer ruimte voor verduurzaming en het aansluiten van nieuwe klanten en halen we het maximale uit het net. Helpt u mee?

zonnepanelen en windmolens in Nederland

Om de video te bekijken moet u eerst alle cookies accepteren

Met congestiemanagement ontstaat er meer ruimte voor verduurzaming én nieuwe aansluitingen.

Is congestiemanagement iets voor u?

  • Produceert uw bedrijf veel energie? Bent u bijvoorbeeld een tuinder of boer met veel zonnepanelen, een (vastgoed)ontwikkelaar van bedrijfspanden met zonnepanelen of eigenaar van een zonne- of windpark? Of heeft u een bedrijf dat veel energie afneemt (zoals een koelhuis)?
  • Heeft u flexibel vermogen? Dus kunt u tijdelijk uw afname en/of teruglevering van elektriciteit aanpassen? Of heeft u langere tijd structureel minder transportvermogen nodig?

Dan is congestiemanagement misschien iets voor u. Meld u aan via ons interesseformulier als u interesse heeft om flexibel vermogen voor congestiemanagement in te zetten. Wij nemen contact met u op.

Bekijk welk congestiemanagementcontract (langetermijncontract) het beste bij uw situatie past om deel te nemen aan congestiemanagement.