Enexis Monteurs

Elektriciteit of gas laten heraansluiten

Bent u door ons afgesloten van elektriciteit of gas en wilt u opnieuw energie gaan afnemen? Dan kunt u ons vragen om het heraansluiten van uw aansluiting te regelen. Zorg er wel eerst voor dat u aan alle voorwaarden voldoet.

Voorwaarden voor heraansluiten

Betaalde rekeningen
Al uw openstaande rekeningen van Enexis Netbeheer zijn betaald. Ook moet u alle rekeningen voor het afsluiten hebben betaald.

Energiecontract

  •  Heraansluiten doen wij pas als in onze administratie staat dat u een geldig energiecontract hebt met een energieleverancier. Regel dus eerst een energiecontract. Uw energieleverancier kiest u zelf.
  • Als de energieleverancier uw contract heeft verwerkt, ontvangen wij automatisch een bericht. Uw contract is ‘in orde’ als uw contract is ingegaan. Wij gaan uit van de informatie die wij krijgen van uw energieleverancier.
  • Hebt u een brief van Enexis Netbeheer ontvangen met daarin een wachtwoord? Dan kunt u de status van uw contract controleren. U ziet dan of wij de bevestiging van uw leverancier al hebben ontvangen. 

Veilige situatie
Alleen als de situatie veilig is, kunnen wij het heraansluiten regelen.

Heraansluiten regelen

Neem contact op met onze Klantenservice. Als u aan alle voorwaarden voldoet, plannen wij een afspraak met u in voor het heraansluiten.

Doorlooptijd

  • Tussen het aanvragen en het heraansluiten van de aansluiting(en) zit maximaal 10 werkdagen.
  • Wij nemen contact met u op om de werkzaamheden te bespreken en een afspraak in te plannen. Bij uw aanvraag kunt u al een gewenste datum voor de werkzaamheden opgeven.

Kosten

De kosten voor het heraansluiten hangen af van de plaats waar u bent afgesloten. Er zijn 2 mogelijkheden: binnen of buiten. Afsluiten op verzoek gebeurt altijd binnen. Als Enexis Netbeheer het initiatief heeft genomen om af te sluiten, kan dat ook buiten zijn gebeurd. Onze tarieven staan op de tarievenpagina. Het bedrag voor het opnieuw aansluiten betaalt u aan ons door aan de deur te pinnen. Zorg dus voor voldoende saldo op uw bankrekening.