Enexis Monteurs

Aansluiting elektriciteit of gas verwijderen

Hebt u uw gasaansluiting of elektriciteitsaansluiting niet meer nodig? Dan kunt u die laten verwijderen.  We verwijderen dan ook de meter in uw meterkast. Dit is dus iets anders dan het afsluiten van een aansluiting.

Wat houdt verwijderen precies in

We halen de energiemeter(s) en het montagemateriaal uit uw meterkast weg. Ook koppelen wij de toevoerkabel of -leiding naar ons hoofdnet af. Op verzoek halen we, voor een meerprijs per meter,  de toevoerkabel of -leidingen ook helemaal weg. Dit doen we alleen als ze in de weg liggen voor bijvoorbeeld een bouwproject.

Wanneer verwijderen, wanneer afsluiten?

Alleen in situaties waarin u zeker weet dat u uw aansluiting nooit meer nodig hebt, kiest u voor verwijderen. Bijvoorbeeld:

  • Als u uw gasaansluiting alleen gebruikt om te koken (dus niet voor verwarming) en overstapt op elektrisch koken
  • Als u een pand laat slopen en het niet laat herbouwen
  • Als u een tijdelijke (extra) bouwaansluiting weer wilt laten weghalen

Is het om technische redenen niet mogelijk om uw aansluiting te verwijderen of wilt u uw aansluiting op termijn weer in gebruik nemen? Dan kunt u uw aansluiting af laten sluiten. U kunt dan geen energie meer afnemen maar uw aansluiting en meters blijven wel zitten. Afsluiten is goedkoper dan verwijderen. Wilt u uw aansluiting later weer gebruiken? Dan kunt u uw aansluiting laten heraansluiten tegen betaling. Heraansluiten is minder ingewikkeld en minder duur dan een aansluiting opnieuw laten aanleggen.

Bouwaansluiting

Hebt u een bouwaansluiting die u weg wilt laten halen? Vraag dan alleen om verwijdering als dit een extra aansluiting was die u helemaal niet meer nodig hebt. U kunt een bouwaansluiting namelijk ook laten wijzigen in een huisaansluiting binnenshuis. Dit is voordeliger dan als u de bouwaansluiting eerst laat verwijderen en dan een nieuwe huisaansluiting aanvraagt.
Meer informatie over een bouwaansluiting

Uw aanvraag indienen

U moet de eigenaar zijn van een pand of kavel om het verwijderen van een aansluiting te laten regelen.
Het verwijderen van een aansluiting regelt u niet rechtstreeks bij Enexis maar via mijnaansluiting.nl. Eerst moet u zich registreren. Daarna vult u een aanvraagformulier in.

Doorlooptijd

  • Na uw aanvraag krijgt u binnen 10 werkdagen een offerte. Afhankelijk van uw regio krijgt u die per e-mail of  per post. De offerte is 3 maanden geldig.
  • In de offerte vindt u een akkoordverklaring. Als u akkoord gaat met de offerte, stuurt u de akkoordverklaring getekend aan ons terug.  
  • De werkzaamheden besteedt Enexis doorgaans uit aan een aannemer. Deze aannemer neemt contact met u op om de werkzaamheden te bespreken en een afspraak in te plannen. U kunt een voorkeursweek aangeven waarin de aansluiting verwijderd moet worden. De eerste mogelijkheid is minimaal 5 werkdagen nadat wij de akkoordverklaring van u terug hebben ontvangen. 
  • Moeten wij de aansluiting eerder verwijderden? Kies dan voor 'verwijderen binnen 5 werkdagen'. Wij nemen dan meteen contact met u op om de werkzaamheden in te plannen. Aan deze spoedopdracht zijn extra kosten verbonden.

Kosten

De kosten voor het verwijderen van een aansluiting vindt u op de pagina kosten werkzaamheden.

Energiecontract opzeggen

Nadat wij uw aansluiting verwijderd hebben, moet u zelf het energiecontract bij uw energieleverancier opzeggen.