Gasaansluiting verwijderen

Heeft u uw gasaansluiting niet meer nodig? Dan kunnen wij deze definitief voor u verwijderen. Uw woning is na verwijdering niet meer aangesloten op het gasnet.

Monteurs bij bus

Wat is het verwijderen van een gasaansluiting?

Gebruikt u geen gas meer? Dan halen we de gasmeter weg, we koppelen de gasleiding los van ons hoofdnet en we verwijderen de leiding tussen de gasmeter en ons hoofdnet. Soms is dat laatste niet mogelijk, bijvoorbeeld in een flat. Dan verwijderen we de gasmeter en doppen de gasleiding af zodat die niet meer kan worden gebruikt. Natuurlijk beperken we de schade aan uw huis en tuin zoveel mogelijk. Voordat we starten met onze werkzaamheden, onderzoeken we hoe we de gasaansluiting het beste kunnen weghalen. Want elke situatie is anders. 

Wat moet ik regelen?

Bij een verwijdering zijn er dingen die wij en u moeten regelen. Zet op tijd de juiste stap zodat uw aanvraag soepel verloopt.

Wat kost het?

Ontdek snel en eenvoudig wat een verwijdering van de gas- of elektriciteitsaansluiting kost.

Tijdelijk afsluiten of definitief verwijderen

Gebruikt u geen gas meer? Dan kunt u kiezen tussen tijdelijk afsluiten voor maximaal 12 maanden of definitief verwijderen.

Veelgestelde vragen over gasaansluiting verwijderen

 • Alleen wanneer u  uw pand gaat slopen, kunt u een spoedverwijdering aanvragen. Als er geen verdachte of vervuilde grond is, verwijderen we de aansluiting binnen 10 werkdagen. Houd er rekening mee dat dit extra kosten met zich meebrengt.

  Gaat u uw pand verduurzamen, bijvoorbeeld omdat u gasloos gaat wonen? Dan kunt u geen verwijdering aanvragen met spoed.

  Heeft dit antwoord u geholpen?
 • Dat verschilt per situatie en is zeker niet altijd nodig. Vaak is het mogelijk om op 2 plekken een gat te graven en de gasleiding via dat gat uit de grond te trekken. Onze aannemer bekijkt hoe de leiding het beste verwijderd kan worden.

  Heeft dit antwoord u geholpen?
 • De kosten voor het herstellen van uw tuin nemen wij sommige gevallen voor onze rekening. Ze zijn dan bij het offertebedrag inbegrepen.

  Dit is het geval bij:

  • het aanleggen van een nieuwe elektriciteitsaansluiting;
  • het aanleggen van een nieuwe gasaansluiting;
  • het verwijderen van een gasaansluiting.

  In andere gevallen, zoals het verwijderen van een elektriciteitsaansluiting, zijn de kosten voor herstelwerkzaamheden in de tuin niet inbegrepen. 

  Gasaansluiting verwijderen

  Soms is een tuin zo ingericht dat de gasleiding erg lastig bereikbaar is. Wanneer dat het geval is, kunnen wij ons beroepen op het recht dat een gasaansluiting altijd bereikbaar moet zijn en hoeven niet alle herstelkosten te worden vergoed.

   

  Heeft dit antwoord u geholpen?
 • Wilt u de aansluiting verwijderen omdat er sloopwerkzaamheden zijn gepland? Laat dan uw aansluiting verwijderen vóór de sloopwerkzaamheden beginnen. Zo voorkomen we dat kabels en leidingen waarop nog spanning en/of gasdruk staat, kapot worden getrokken. En zorgen we er samen voor dat er geen onveilige situaties ontstaan.

  Heeft dit antwoord u geholpen?
 • Wanneer u geen gas meer gebruikt, dan vraagt u eerst een afsluiting op verzoek (maximaal 12 maanden) of een verwijdering aan.  Daarna kunt u uw contract met uw energieleverancier opzeggen. Neem hiervoor contact op met uw energieleverancier.

  Na het opzeggen van uw contract is het niet meer toegestaan om nog gas te gebruiken. Doet u dit toch? Dan brengen wij de (misgelopen en extra) kosten in rekening.

  Heeft dit antwoord u geholpen?