Wat kost een verwijdering?

Wanneer u geen gas meer gebruikt, kiest u of u de gasaansluiting wilt verwijderen via een melding of op verzoek. Dit heeft invloed op de kosten. Het verschil leggen wij u uit.

Monteurs bij busje

Verwijderen via een melding of op verzoek

Verwijderen via een melding (geen kosten)

Wanneer u geen gas meer gebruikt dan kunt u ervoor kiezen om een melding te maken: einde gebruik gasaansluiting. Doet u dit? Dan verwijderen wij de niet-gebruikte gasaansluiting kosteloos. Wij plannen zelf wanneer wij de werkzaamheden uitvoeren.

Neem contact op met uw energieleverancier om het contract voor gas op te zeggen. Vraag uw leverancier ook om de aansluit- en transportovereenkomst (ATO) op te zeggen. Alleen na een melding bij ons en de beëindiging van de ATO zijn er geen netwerkkosten meer.

Hierna is het niet meer toegestaan om nog gas te gebruiken. Doet u dit toch? Dan brengen wij de (misgelopen en extra) kosten in rekening.

Verwijderen op verzoek (wel kosten)

Wilt u de gasaansluiting op een specifieke datum verwijderd hebben? Bijvoorbeeld omdat uw pand wordt gesloopt? Dan doet u een verzoek tot verwijdering van de gasaansluiting. Hierbij plannen wij de werkzaamheden samen met u in. Kiest u voor een verwijdering op verzoek? Dan betaalt u wel kosten.

Bereken de kosten van verwijderen op verzoek

  Monteurs graafmachine in woonwijk

  Start de aanvraag voor afmelden of verwijderen

  Nu u weet wat de kosten zijn, kunt u direct een aanvraag starten.

  Veelgestelde vragen

  • Bij het verwijderen van de gasaansluiting, moeten wij ook de aansluitleiding op uw terrein weghalen. Hiervoor moeten wij soms de bestrating (denk aan klinkers, sierbestrating of tegels) in uw tuin openbreken en terugplaatsen. Dit noemen we straatwerk. De kosten voor het herstellen van uw tuin nemen we voor onze rekening. 

   Woont u in een flat? Dan is het verwijderen van de aansluitleiding niet mogelijk. Wij verwijderen dan de meter en sluiten de gasleiding af.

   Heeft dit antwoord u geholpen?
  • Alleen wanneer u  uw pand gaat slopen, kunt u een spoedverwijdering aanvragen. Als er geen verdachte of vervuilde grond is, verwijderen we de aansluiting binnen 10 werkdagen. Houd er rekening mee dat dit extra kosten met zich meebrengt.

   Gaat u uw pand verduurzamen, bijvoorbeeld omdat u gasloos gaat wonen? Dan kunt u geen verwijdering aanvragen met spoed.

   Heeft dit antwoord u geholpen?
  • De kosten voor het herstellen van uw tuin nemen wij sommige gevallen voor onze rekening. Ze zijn dan bij het offertebedrag inbegrepen.

   Dit is het geval bij:

   • het aanleggen van een nieuwe elektriciteitsaansluiting;
   • het aanleggen van een nieuwe gasaansluiting;
   • het verwijderen van een gasaansluiting.

   In andere gevallen, zoals het verwijderen van een elektriciteitsaansluiting, zijn de kosten voor herstelwerkzaamheden in de tuin niet inbegrepen. 

   Gasaansluiting verwijderen

   Soms is een tuin zo ingericht dat de gasleiding erg lastig bereikbaar is. Wanneer dat het geval is, kunnen wij ons beroepen op het recht dat een gasaansluiting altijd bereikbaar moet zijn en hoeven niet alle herstelkosten te worden vergoed.

    

   Heeft dit antwoord u geholpen?