Elektriciteitsaansluiting verwijderen

Heeft u uw elektriciteitsaansluiting niet meer nodig? Dan kunnen wij deze voor u verwijderen. Uw woning is na verwijdering niet meer aangesloten op het elektriciteitsnet.

Monteur geknield bij meterkast

Wat is het verwijderen van een elektriciteitsaansluiting?

Gebruikt u geen elektriciteit meer? Dan kunt u de elektriciteitsaansluiting laten verwijderen. Bij het verwijderen van de elektriciteitsaansluiting halen wij de elektriciteitsmeter en de aansluitkabel op openbaar terrein weg. De aansluitkabel op uw eigen terrein verwijderen we niet. Om de aansluitkabel weg te halen, zijn er mogelijk graafwerkzaamheden in uw voortuin nodig.

Wat moet ik regelen?

Bij een verwijdering zijn er dingen die wij en u moeten regelen. Zet op tijd de juiste stap zodat uw aanvraag soepel verloopt.

Wat kost het?

Ontdek snel en eenvoudig wat een verwijdering van de elektriciteitsaansluiting kost. 

Aansluiting afsluiten of definitief verwijderen

Gebruikt u geen elektriciteit meer? Dan kunt u kiezen tussen afsluiten of definitief verwijderen.

Veelgestelde vragen over elektriciteitsaansluiting verwijderen

 • De kosten voor het herstellen van uw tuin nemen wij sommige gevallen voor onze rekening. Ze zijn dan bij het offertebedrag inbegrepen.

  Dit is het geval bij:

  • het aanleggen van een nieuwe elektriciteitsaansluiting;
  • het aanleggen van een nieuwe gasaansluiting;
  • het verwijderen van een gasaansluiting.

  In andere gevallen, zoals het verwijderen van een elektriciteitsaansluiting, zijn de kosten voor herstelwerkzaamheden in de tuin niet inbegrepen. 

  Gasaansluiting verwijderen

  Soms is een tuin zo ingericht dat de gasleiding erg lastig bereikbaar is. Wanneer dat het geval is, kunnen wij ons beroepen op het recht dat een gasaansluiting altijd bereikbaar moet zijn en hoeven niet alle herstelkosten te worden vergoed.

   

  Heeft dit antwoord u geholpen?
 • Wilt u de aansluiting verwijderen omdat er sloopwerkzaamheden zijn gepland? Laat dan uw aansluiting verwijderen vóór de sloopwerkzaamheden beginnen. Zo voorkomen we dat kabels en leidingen waarop nog spanning en/of gasdruk staat, kapot worden getrokken. En zorgen we er samen voor dat er geen onveilige situaties ontstaan.

  Heeft dit antwoord u geholpen?
 • Alleen wanneer u  uw pand gaat slopen, kunt u een spoedverwijdering aanvragen. Als er geen verdachte of vervuilde grond is, verwijderen we de aansluiting binnen 10 werkdagen. Houd er rekening mee dat dit extra kosten met zich meebrengt.

  Gaat u uw pand verduurzamen, bijvoorbeeld omdat u gasloos gaat wonen? Dan kunt u geen verwijdering aanvragen met spoed.

  Heeft dit antwoord u geholpen?