Aansluiting afsluiten of definitief verwijderen?

Gebruikt u geen elektriciteit meer? Dan kunt u kiezen tussen afsluiten of definitief verwijderen. We vertellen u er meer over.

Enexis aan het werk
Monteur geknield bij meterkast

Afsluiten van de elektriciteitsaansluiting

Twijfelt u of u op een later moment weer gebruik wilt maken van de elektriciteitsaansluiting? Dan kunt u ervoor kiezen om deze op verzoek af te sluiten.

Handen monteur sleutelend in meterkast

Definitief verwijderen

Weet u zeker dat u de elektriciteitsaansluiting niet meer nodig heeft? Dan kunt u deze laten verwijderen. Bijvoorbeeld als u een pand laat slopen en niet herbouwt.

Gaat u een pand slopen en wel herbouwen? Dan moet u de gasaansluiting laten verwijderen. De elektriciteitsaansluiting kunt u laten verwijderen of omzetten in een bouwaansluiting.

Veelgestelde vragen

 • Alleen wanneer u  uw pand gaat slopen, kunt u een spoedverwijdering aanvragen. Als er geen verdachte of vervuilde grond is, verwijderen we de aansluiting binnen 10 werkdagen. Houd er rekening mee dat dit extra kosten met zich meebrengt.

  Gaat u uw pand verduurzamen, bijvoorbeeld omdat u gasloos gaat wonen? Dan kunt u geen verwijdering aanvragen met spoed.

  Heeft dit antwoord u geholpen?
 • De kosten voor het herstellen van uw tuin nemen wij sommige gevallen voor onze rekening. Ze zijn dan bij het offertebedrag inbegrepen.

  Dit is het geval bij:

  • het aanleggen van een nieuwe elektriciteitsaansluiting;
  • het aanleggen van een nieuwe gasaansluiting;
  • het verwijderen van een gasaansluiting.

  In andere gevallen, zoals het verwijderen van een elektriciteitsaansluiting, zijn de kosten voor herstelwerkzaamheden in de tuin niet inbegrepen. 

  Gasaansluiting verwijderen

  Soms is een tuin zo ingericht dat de gasleiding erg lastig bereikbaar is. Wanneer dat het geval is, kunnen wij ons beroepen op het recht dat een gasaansluiting altijd bereikbaar moet zijn en hoeven niet alle herstelkosten te worden vergoed.

   

  Heeft dit antwoord u geholpen?
 • Bij het verwijderen van de elektriciteitsaansluiting koppelen we de toevoerkabel tussen ons hoofdnet en de meter los. Het deel van de toevoerkabel op openbaar terrein verwijderen we. Het deel op uw privéterrein laten we liggen, tenzij u ons opdracht geeft om tegen betaling de toevoerkabel daar ook weg te halen. In dit geval bent u zelf verantwoordelijk voor het straatwerk. Deze werkzaamheden zijn niet in de offerte inbegrepen.

  Woont u in een flat? Dan is het verwijderen van de toevoerkabel op privéterrein niet mogelijk. Wij verwijderen dan de meter en sluiten de kabel af.

  Heeft dit antwoord u geholpen?