Wat moet ik regelen bij een verwijdering?

Bij een verwijdering zijn er dingen die wij en u moeten regelen. We nemen u mee door de stappen.

Monteur geknield bij meterkast
 1. Tijdelijk of definitief

  Weet u zeker dat u de aansluiting niet meer nodig heeft? Ga dan naar stap 2. Twijfelt u of u de aansluiting op een later moment weer gaat gebruiken? Dan kunt u ervoor kiezen om de aansluiting te laten afsluiten op verzoek.

  Lees meer over tijdelijk of definitief verwijderen
 2. Start een aanvraag

  Een verwijdering van een elektriciteitsaansluiting vraagt u aan op mijnaansluiting.nl. Maak een account aan of log in als u al een account heeft. Kies dan de optie: verwijderen aansluiting, einde gebruik/verwijderen aansluiting.

  Ga naar mijnaansluiting.nl
  • Zorg ervoor dat het pand geen elektriciteit meer nodig heeft.
 3. Bekijk offerte en geef akkoord

  Nadat u een aanvraag heeft ingediend, nemen wij binnen enkele werkdagen contact met u op om uw aanvraag te bespreken. U ontvangt daarna van ons de offerte. De opdracht is definitief zodra u hierop akkoord geeft.

  • Heeft u een spoedaanvraag gedaan? Dan plannen wij de werkzaamheden binnen 10 werkdagen in (als er geen sprake is van verdachte of vervuilde grond).
 4. Wij bellen u voor een afspraak

  Heeft u akkoord gegeven op de offerte? Dan is de opdracht definitief. Wij bellen u om de werkzaamheden in te plannen.

 5. Maak de grond vrij voor de werkzaamheden starten

  Om bij de kabels in de grond te komen, moeten wij soms graven in uw tuin. Voor we starten met de werkzaamheden, laten we u weten of dit nodig is. Heeft u bestrating in uw tuin zoals tegels, grind of andere bestrating (straatwerk)? Dan moet u dit eruit halen. Na onze werkzaamheden zorgt u ook zelf voor het (laten) herplaatsen van het straatwerk en de beplanting.

  Wat u zelf van tevoren doet

  Voordat wij een aansluiting verwijderen, bereidt u zelf een aantal dingen voor. Onze monteurs werken hierdoor veilig en op tijd.

  • Zorg ervoor dat u het terrein vrijmaakt van obstakels en objecten.
  • Zorg dat er geen steigers staan binnen een straal van 2 meter van het tracé van de kabel.
  • Wacht met slopen tot de aansluiting is verwijderd. Zo trekt u niet per ongeluk kabels kapot waar nog stroom op staat. Dit voorkomt onveilige situaties.
 6. Uitvoeren werkzaamheden

  Op de afgesproken datum komt onze monteur of een aannemer de aansluiting definitief verwijderen.

Veelgestelde vragen over het aanvragen van een verwijdering

 • Dat verschilt per situatie en is zeker niet altijd nodig. Vaak is het mogelijk om op 2 plekken een gat te graven en de gasleiding via dat gat uit de grond te trekken. Onze aannemer bekijkt hoe de leiding het beste verwijderd kan worden.

  Heeft dit antwoord u geholpen?
 • De kosten voor het herstellen van uw tuin nemen wij sommige gevallen voor onze rekening. Ze zijn dan bij het offertebedrag inbegrepen.

  Dit is het geval bij:

  • het aanleggen van een nieuwe elektriciteitsaansluiting;
  • het aanleggen van een nieuwe gasaansluiting;
  • het verwijderen van een gasaansluiting.

  In andere gevallen, zoals het verwijderen van een elektriciteitsaansluiting, zijn de kosten voor herstelwerkzaamheden in de tuin niet inbegrepen. 

  Gasaansluiting verwijderen

  Soms is een tuin zo ingericht dat de gasleiding erg lastig bereikbaar is. Wanneer dat het geval is, kunnen wij ons beroepen op het recht dat een gasaansluiting altijd bereikbaar moet zijn en hoeven niet alle herstelkosten te worden vergoed.

   

  Heeft dit antwoord u geholpen?
 • Alleen wanneer u  uw pand gaat slopen, kunt u een spoedverwijdering aanvragen. Als er geen verdachte of vervuilde grond is, verwijderen we de aansluiting binnen 10 werkdagen. Houd er rekening mee dat dit extra kosten met zich meebrengt.

  Gaat u uw pand verduurzamen, bijvoorbeeld omdat u gasloos gaat wonen? Dan kunt u geen verwijdering aanvragen met spoed.

  Heeft dit antwoord u geholpen?