Verwijderen oude gasleidingen Thorbeckegracht in Zwolle

Deze werkzaamheden geven geen gasonderbreking.

Pagina laatst bijgewerkt op: 29 december 2021, 17:21

 • Verwachte startdatum

  13 december 2021
 • Verwachte einddatum

  23 december 2021
 • Status

  Afgerond
 • Type werkzaamheden

  Vervanging gasleiding
 • Beweegreden

  Oude, niet meer gebruikte gasleidingen verwijderen.Lees meer over werkzaamheden
 • Plaats

  Zwolle
 • Omgeving

  Thorbeckegracht
 • Provincie

  Overijssel
 • Betrokken partijen

  Enexis Netbeheer Siers Leiding- en Montageprojecten B.V.
Loading Map
Monteur voor werkbus met gereedschap

Werkzaamheden

Vanaf 13 december 2021 tot 23 december worden er door aannemer Siers Leiding- en Montageprojecten B.V., in opdracht van Enexis Netbeheer, werkzaamheden uitgevoerd in Zwolle, waarbij de oude gasleiding wordt verwijderd.

 

Waarom worden deze werkzaamheden uitgevoerd?

Het gietijzeren gasleidingnet in Zwolle is grotendeels vervangen. De laatste secties van deze gasleidingen staan nog op het programma om vervangen te worden. De aannemer vervangt het leidingnet volgens de nieuwste inzichten en stand van de techniek. Voortvloeiend uit deze werkzaamheden die afgelopen jaar uitgevoerd zijn in het gebied Thorbeckegracht dient er nog een reeds buiten bedrijf liggende gasleiding verwijderd te worden. Deze werkzaamheden pakken wij nu op.

Hoe lang duren de werkzaamheden?

De verwachting is dat medio week 51 de werkzaamheden gereed zijn. Dit is voor een deel ook afhankelijk van b.v. de weersomstandigheden. Bij vorst of een opbreekverbod vanuit de gemeente kan er niet gewerkt worden. Hierdoor is het erg moeilijk om een exacte planning te maken. Wilt u graag weten wanneer er gewerkt gaat worden bij u in de straat, dan kunt u altijd informeren bij Tom Mulder Siers Leiding- en Montageprojecten B.V.

 

In welke straten werken we?

Voor de deur en op volgorde van de onderstaande adressen wordt de hoofdleiding verwijderd: Het tracé waar de  gasleiding verwijderd dient te worden loopt vanaf de Thorbeckegracht 74 t/m 67 (kruising Dijkstraat).

Mogelijke overlast

Kan ik nog wel gebruik maken van gas?

De aard van de werkzaamheden die wij uit gaan voeren hebben geen gasonderbrekingen als gevolg. Het betreft enkel het verwijderen van een reeds buiten bedrijf liggende gasleiding.

Kan ik nog wel gebruik maken van stroom?

We voeren hier werkzaamheden uit aan de gasleidingen. U kunt gewoon gebruik blijven maken van elektriciteit.

Doet mijn verwarming het nog wel?

We voeren hier werkzaamheden uit aan een reeds buiten bedrijf liggende gasleiding. Dit zal dus geen invloed hebben op uw verwarming.

Welke hinder kan ik nog meer ondervinden van de werkzaamheden?

Tijdens de uitvoering kunt u werkverkeer of graafmachines in uw straat aantreffen. Hierdoor kunt u last hebben van trillingen of lawaai.

Verkeers- en parkeeroverlast?

Tijdens deze werkzaamheden is enige verkeersoverlast niet te voorkomen. Door duidelijke alternatieven te bieden hopen wij de overlast zoveel mogelijk te beperken. We zullen in dat geval tijdig aankondigingsborden plaatsen. Tevens zullen we bij extreme overlast ook brieven verstrekken (met name m.b.t. de parkeersituatie) met aanvullende informatie. Woningen en bedrijven blijven steeds te voet bereikbaar.

Wordt mijn vuilcontainer opgehaald?

Ja, deze wordt gedurende de werkzaamheden gewoon opgehaald. Echter kan het zijn dat voor uw huis de werkzaamheden plaatsvinden, het is dan raadzaam om de vuilcontainer daar te plaatsen waar geen werkzaamheden plaatsvinden. Vraag gerust aan de medewerkers van de aannemer waar deze dan het beste geplaatst kan worden.

Meer informatie?

Heeft u nog vragen en/of opmerkingen neem dan gerust contact met mij op via arend.docter@enexis.nl