Stroomstoring: wat moet ik doen?

Is de stroom in uw woning uitgevallen? Doorloop het stappenplan en lees wat u kunt doen om het probleem op te lossen.

Monteur werkbus openmakend

Stroom kan om verschillende redenen uitvallen. Soms zit het probleem in het elektriciteitsnet. Dan valt de stroom vaak bij meerdere huizen tegelijk uit. De elektriciteit kan ook alleen in uw woning uitvallen. Dan kan er ook iets anders aan de hand zijn.

Stroom uitgevallen: wat kan ik doen?

 • Controleer of er een stroomstoring is

  U kunt eenvoudig zien of de stroomstoring bij ons bekend is. Vul uw postcode in en controleer of de storing al gemeld is. Staat de storing op de pagina? Dan hoeft u niets te doen. Ziet u de storing niet staan in het overzicht? Dan is deze storing nog niet gemeld. Ga door naar stap 2.

 • Controleer of de stroom bij meerdere woningen is uitgevallen

  Hebben meerdere woningen in uw straat geen stroom? Dan wordt de storing waarschijnlijk veroorzaakt door een probleem in het elektriciteitsnet. Bel gratis naar het Nationaal Storingsnummer. Is de stroom alleen bij u uitgevallen? Ga door naar stap 3.

  Meerdere woningen zonder stroom

  Bel het Nationaal Storingsnummer (0800-9009) om de stroomstoring gratis te melden. Storing gemeld? Dan gaan onze monteurs opsporen en zo snel mogelijk te verhelpen.

  0800-900924/7 gratis bereikbaar.
 • Is de stroom alleen in uw woning uitgevallen?

  Is de stroom alleen in uw woning uitgevallen? Dan is er misschien iets anders aan de hand. Denk aan een kapotte zekering in de meterkast of een apparaat dat kortsluiting veroorzaakt. Doorloop onze 'probleemoplosser' en lees wat u kunt doen. 

Stroomonderbreking door onderhoudswerkzaamheden

Heeft u een brief gehad waarin we onderhoudswerkzaamheden aan het elektriciteitsnet aankondigen? En valt op de datum en het tijdstip uit de brief de stroom uit? Wij onderbreken op dat moment de stroom om de onderhoudswerkzaamheden zo veilig mogelijk te houden. Daarom kan er tijdens de aangegeven tijd van de werkzaamheden kort geen stroom zijn. U hoeft het Nationaal Storingsnummer niet te bellen. Als de werkzaamheden voorbij zijn, zal de elektriciteit het weer doen. Wilt u de geschatte eindtijd van de werkzaamheden weten? Vul op de pagina 'Storingscheck en storingsoverzicht' uw postcode in en klik op de link van uw postcode of woonplaats.

Video: kunnen honden een stroomstoring ruiken?

Om de video te bekijken moet u eerst alle cookies accepteren

Met een meetwagen of met een speciaal opgeleide hond kunnen we vinden waar in de kabel kortsluiting is ontstaan. Weten hoe dat werkt? Bekijk de video.