Zwolle: Vervanging gasleiding in omgeving Dijkstraat

Pagina laatst bijgewerkt op: 4 oktober 2023, 17:07

 • Verwachte startdatum

  12 juni 2023
 • Verwachte einddatum

  22 september 2023
 • Status

  Afgerond
 • Type werkzaamheden

  Vervanging gasleiding
 • Beweegreden

  Het gietijzeren gasleidingnet in Zwolle is grotendeels vervangen nu is uw straat aan de beurt. De aannemer vervangt het leidingnet volgens de nieuwste inzichten en stand van de techniek. Lees meer over werkzaamheden
 • Plaats

  Zwolle
 • Omgeving

  Dijkstraat, Assiesstraat e.o.
 • Provincie

  Overijssel
 • Betrokken partijen

  Enexis Netbeheer BAM Energie en Water Noord-Oost bv
Loading Map
Monteur bij werkbus close up

Werkzaamheden

Vanaf week 24 van 2023 tot eind september 2023 worden er door aannemer BAM Energie en Water Noord-Oost bv, in opdracht van Enexis Netbeheer, werkzaamheden uitgevoerd in Zwolle, waarbij de oude gasleidingen worden vervangen.


Waarom worden deze werkzaamheden uitgevoerd?

Het gietijzeren gasleidingnet in Zwolle is grotendeels vervangen. Deze secties van de gasleiding staat nu op het programma om vervangen te worden. De aannemer vervangt het leidingnet volgens de nieuwste inzichten en stand van de techniek.

 

Mogelijke overlast

Hoe lang duren de werkzaamheden?

De verwachting is dat week 38 (eind september 2023) de werkzaamheden gereed zijn. Dit is voor een deel ook afhankelijk van b.v. de weersomstandigheden. Hierdoor is het erg moeilijk om een exacte planning te maken. Wilt u graag weten wanneer er gewerkt gaat worden bij u in de straat, dat staat weergegeven bij de fasering van het project. Ook kan u altijd informeren bij Bennie Mulder de uitvoerder Enexis Mobiel: 06-551 562 81.

Waarom duren de werkzaamheden zo lang?

We kunnen de gasleidingen niet in een keer in zijn geheel vernieuwen, dat gaat in delen. We willen er ook voor zorgen dat de situatie veilig is en blijft, en de grote van de gasleiding vraagt met arbeidsintensiteit.

Kan ik nog wel gebruik maken van gas?

De voorgenomen werkzaamheden hebben geen gasonderbreking tot gevolg. Mocht het toch zo zijn dat er een gasonderbreking benodigd is, zal dit tijdig gecommuniceerd worden richting de klanten.

Kan ik nog wel gebruik maken van stroom?

We voeren hier werkzaamheden uit aan de gasleidingen. U kunt gewoon gebruik blijven maken van elektriciteit.

Doet mijn verwarming het nog wel?

Als wij tijdelijk de gastoevoer naar uw huis of bedrijf onderbreken, werken onder andere uw cv-ketel, gasfornuis, kachel en boiler niet meer. Zet van tevoren eventueel de verwarming wat hoger en sluit ramen, deuren en gordijnen om warmte binnen te houden. We doen er alles aan om de tijd dat u geen gas hebt zo kort mogelijk te houden.

Welke hinder kan ik nog meer ondervinden van de werkzaamheden?

Tijdens de uitvoering kunt u werkverkeer of graafmachines in uw straat aantreffen. Hierdoor kunt u last hebben van trillingen of lawaai.

Verkeers- en parkeeroverlast?

Tijdens deze werkzaamheden is enige verkeersoverlast niet te voorkomen. Door duidelijke alternatieven te bieden hopen wij de overlast zoveel mogelijk te beperken. We zullen in dat geval tijdig aankondigingsborden plaatsen. Tevens zullen we bij extreme overlast ook brieven verstrekken (met name m.b.t. de parkeersituatie) met aanvullende informatie. Woningen en bedrijven blijven steeds te voet bereikbaar.

Wordt mijn vuilcontainer opgehaald?

Ja, deze wordt gedurende de werkzaamheden gewoon opgehaald. Echter kan het zijn dat voor uw huis de werkzaamheden plaatsvinden, het is dan raadzaam om de vuilcontainer daar te plaatsen waar geen werkzaamheden plaatsvinden. Vraag gerust aan de medewerkers van de aannemer waar deze dan het beste geplaatst kan worden.

Groenvoorzieningen

In overleg met wijkbeheer is er afgesproken dat de groenvoorzieningen in huidige staat worden hersteld. Heeft u hierover specifieke vragen en/of zorgen neem dan contact op met onderstaande. 

Planning

In welke straten werken we?

Op de volgende locatie gaan wij de werkzaamheden uitvoeren, dit is opgedeeld in fases die hieronder verder uitgewerkt staan!

Fase 1  (Rood vlak) 

Schuttevaerbrug- Kruising Friesewal, uitvoeringsweken 24 t/m 27 van 2023

Vervangen gasleidingen nabij de Schuttevaerbrug aan beide zijden. Hierbij wordt de oude gasleiding vervangen en leggen wij een nieuwe kunststof PE gasleiding terug. De duur van de werkzaamheden bedragen ongeveer  4 weken. De te vervangen gasleiding ligt deels in het voetpad. Dit betekent dat het voetpad gedurende de werkzaamheden ter hoogte van het werkvak minder goed begaanbaar is. Voetgangers vinden wel doorgang, maar ons advies is om rekening te houden met de situatie en waar mogelijk een alternatieve route te kiezen. Alvast bedankt voor uw begrip.

Fase 2 (Groen vlak)

Kruising Dijkstraat-Assiesstraat,  uitvoeringsweken 28 t/m 29 van 2023

Vervangen gietijzeren gasleiding op en nabij de kruising Dijkstraat-Assiesstraat. Duur van de werkzaamheden ongeveer 2 weken. Hierbij ontgraven wij de kruising en verwijderen de oude gasleiding, en leggen hier een nieuwe PE kunststof gasleiding terug. De gasleiding ligt in de weg, de voetpaden blijven bereikbaar. De weg daarentegen zal voor een periode afgesloten worden. Hiervoor worden tijdig alternatieven geboden. Fiets- en bromfietsen houden doorgang tijdens de werkzaamheden. Alvast bedankt voor uw begrip.

Fase 3 (Blauw vlak)

Kruising Thorbeckegracht -Dijkstraat, uitvoeringsweken 30 t/m 31 van 2023

Vervangen van de gietijzeren gasleiding op en nabij de kruising Thorbeckegracht-Dijkstraat. De te vervangen gasleiding ligt deels in het voetpad en deels in de weg. De duur van deze werkzaamheden bedragen ongeveer 2 weken. Dit betekent dat het voetpad gedurende de werkzaamheden ter hoogte van het werkvak minder goed begaanbaar is. Tevens zal de kruising afgesloten. worden voor gemotoriseerd verkeer. Hiervoor word een omleidingsroute aangeboden. Voetgangers vinden wel doorgang, maar ons advies is om rekening te houden met de situatie en waar mogelijk een alternatieve route te kiezen. Alvast bedankt voor uw begrip.

bouwvak week 31, 32 en 33

 

Fase 4 (Oranje vlak)

Tracé Assiesstraat, uitvoeringsweken 34 t/m 37 van 2023

Vervangen gietijzeren gasleiding tracé Assiesstraat. Duur van de werkzaamheden ongeveer 4 weken. Hierbij wordt de Assiesstraat afgesloten voor gemotoriseerd verkeer, er zal een omleidingsroute aangeboden worden. Voetgangers, fiets- en bromfietsen zullen wel doorgang houden tijdens de werkzaamheden. Houdt rekening met de situatie en waar mogelijk alternatieve routes te kiezen. Alvast bedankt voor uw begrip.

Fase 5  (Geel vlak)

Noordereiland-Schoolmeestersteeg, uitvoeringsweken 38 t/m 39

Vervangen gietijzeren gasleiding op en nabij kruising Noordereiland-Schoolmeesterssteeg. Duur van de werkzaamheden ongeveer 2 weken. Hier ontgraven wij de gietijzeren gasleiding en verbindingen en vervangen deze voor een kunststof gasleiding. Tijdens de werkzaamheden zal de toegang tot de Schoolmeesterssteeg beperkt worden. Tevens de doorgang van en naar de Menno van Coehoornsingel zal tijdelijk gestremd worden. Houdt rekening met de situatie en waar mogelijk alternatieve routes te kiezen. Deze worden middels omleidingsroutes aangeboden. Alvast bedankt voor uw begrip.

Tijdens de uitvoering van de verschillende fasen die aaneensluitend zijn bent u vrij om contact te zoeken voor vragen. Dat kan via E-mail of telefoon. De contactgegevens zullen wij delen.

Meer informatie?

Heeft u nog vragen en/of opmerkingen neem dan gerust contact met mij op via arend.docter@enexis.nl