Wierden vernieuwen transformatorstation Vossenbeldsstraat

De huidige installaties in het gebouw zijn verouderd. Door nu de huidige installaties te vervangen en de voorzieningen voor midden- en laagspanning aan te pakken is het gebouw weer toekomstbestendig.

Pagina laatst bijgewerkt op: 13 december 2021, 11:02

 • Verwachte startdatum

  18 oktober 2020
 • Verwachte einddatum

  30 juni 2021
 • Status

  Afgerond
 • Type werkzaamheden

  Vervanging elektriciteitsleiding
 • Beweegreden

  De huidige installaties in het gebouw zijn verouderd. Door nu de huidige installaties te vervangen en de voorzieningen voor midden- en laagspanning aan te pakken is het gebouw weer toekomstbestendig.Lees meer over werkzaamheden
 • Plaats

  Wierden
 • Omgeving

  Transformatorstation Vossenbeldsstraat
 • Provincie

  Overijssel
 • Betrokken partijen

  Enexis Netbeheer Van Gelder
Loading Map

Werkzaamheden

Enexis Netbeheer versterkt het elektriciteitsnet in haar gehele werkgebied, zo ook in Wierden. De versterking is nodig om het sterk stijgende aanbod van duurzame elektriciteitsproductie (zoals zonne- en windenergie) en de groeiende vraag naar elektriciteit aan te kunnen.

In Wierden passen we in de Vossenbeldsstraat het bestaande transformatorstation aan en versterken en vernieuwen de bestaande kabels en leidingen. Dit zorgt voor vermindering van krapte op het elektriciteitsnet in Wierden. Door deze uitbreiding kunnen meer inwoners van Wierden in de toekomst gebruikmaken van duurzaam opgewekte energie. Zo wordt het voor iedereen mogelijk zonnepanelen aan te sluiten of een elektrische auto op te laden.

De huidige installaties in het gebouw zijn verouderd. Door nu de huidige installaties te vervangen en de voorzieningen voor midden- en laagspanning aan te pakken is het gebouw weer toekomstbestendig.

Vanaf 18 oktober 2020 is aannemer Van Gelder gestart met de werkzaamheden. De verwachting is dat deze werkzaamheden 30 juni 2021 zijn afgerond.

Wat is een transformatorstation?

Op verschillende plekken in de stad staan stations. Met op de deur de bekende bliksemschicht in een geel driehoekig bordje. Achter die deur wordt de hoogspanning via transformators omgezet naar midden- en laagspanning, zodat de stroom daarna verder gebracht kan worden naar bedrijven en huishoudens.

Meer informatie?

Voor meer informatie kunt u op werkdagen contact opnemen met de omgevingsmanager van dit project: Karin Haase via 06-4824 1455.

Veelgestelde vragen

 • Enexis Netbeheer doet er alles aan om de regels volgens het RIVM te volgen voor uw en onze veiligheid.