Enschede werkzaamheden Hofstraat – Windbrugstraat

In dit project werken we aan de energietransitie. 

Pagina laatst bijgewerkt op: 22 april 2022, 10:42

 • Verwachte startdatum

  16 mei 2022

 • Verwachte einddatum

  8 juni 2022

 • Status

  In uitvoering

 • Type werkzaamheden

  Uitbreiding elektriciteitsnet

 • Beweegreden

  Wij willen onze energievoorziening veilig en betaalbaar houden voor iedereen. Dat doen we voor nu en in de toekomst. Daarom verzwaren en vernieuwen wij het netwerk in het centrum van Enschede tussen de Hofstraat en Windbrugstraat.Lees meer over werkzaamheden

 • Plaats

  Enschede

 • Omgeving

  Hofstraat, Windbrugstraat

 • Provincie

  Overijssel

 • Betrokken partijen

  Enexis Netbeheer Siers

Loading Map

Werkzaamheden

Vanaf de Hofstraat langs de zijde van het gemeentehuis graaft aannemer Siers tot Het ei van Ko een sleuf voor het leggen van elektriciteitsleidingen. Onder Het ei van Ko ligt al een buis waardoor de nieuwe leidingen komen te liggen. Vanaf Het ei van Ko graaft de aannemer langs de zijde van Jamin tot het elektriciteitsstation in de Windbrugstraat ook een sleuf voor het leggen van leidingen. Tijdens het werk plaatst de aannemer voor de veiligheid hekken om de sleuf heen. Zodra de leidingen zijn aangebracht dicht de aannemer de sleuf en zorgt een stratenmaker voor de bestrating. Voor deze werkzaamheden onderbreken wij niet de levering van uw elektriciteit!

Mogelijke overlast

 

Bereikbaarheid

Vanwege het werkterrein en het plaatsen van hekken is de ruimte voor transport en publiek beperkt. De Hofstraat is van 16 mei tot vrijdagmiddag 20 mei afgesloten voor gemotoriseerd verkeer. De Langestraat blijft tussen Hofstraat en Het ei van Ko via voorrangsverlening toegankelijk in beide richtingen. De Windbrugstraat wordt vanaf 23 mei tot 8 juni afgesloten voor gemotoriseerd verkeer. Bewoners van Esplanade behouden wel toegang tot het parkeerterrein. Ook de ondergrondse containers in de Windbrugstraat blijven beschikbaar. Er geldt vanaf 23 mei tot einde project eenrichtingsverkeer vanaf Langestraat via Achter ’t Hofje door Raadhuisstraat naar H.J. van Heekplein.

Planning

De werkzaamheden starten in de Hofstraat op maandagochtend 16 mei met het plaatsen van de hekken en het graven van de sleuf. Wanneer het werk niet uitloopt door bijvoorbeeld onvoorziene (weers)omstandigheden boven of in de grond verwachten we het werk af te ronden op woensdagmiddag 8 juni.

Maandag 16 mei      Start werkzaamheden Hofstraat
Vrijdag 20 mei         Hofstraat weer toegankelijk Maandag 23 mei      Afsluiten Windbrugstraat -  instellen omleiding Achter ’t HofjeWoensdag
8 juni      Werkzaamheden afgerond

Hinder voor een goede zaak

Werkzaamheden in de openbare omgeving brengen hinder met zich mee. Wij proberen het te beperken en waar mogelijk in gesprek te gaan om oplossingen te vinden waar problemen ontstaan. Mocht u naar aanleiding van deze factsheet nog vragen hebben over het project of uw bereikbaarheid, dan aarzel niet om te bellen of te appen met onze omgevingsmanager Karin Haase via 06-4824 1455.