Staphorst-Meppel: Distributiekabels leggen Windpark Bovenwind

In dit project wordt er gewerkt aan de energietransitie. 

Pagina laatst bijgewerkt op: 4 augustus 2022, 16:54

 • Verwachte startdatum

  10 januari 2022
 • Verwachte einddatum

  29 juli 2022
 • Status

  Afgerond
 • Type werkzaamheden

  Uitbreiding elektriciteitsnet
 • Beweegreden

  In dit project wordt er gewerkt aan de energietransitie. Er worden distributiekabels gelegd vanaf het 110kV station in Meppel, die gekoppeld zullen worden aan het Windpark Bovenwind te Staphorst. Lees meer over werkzaamheden
 • Plaats

  Staphorst
 • Omgeving

  Gorterlaan
 • Provincie

  Overijssel
 • Betrokken partijen

  Enexis Netbeheer Van Gelder
Loading Map
Kabels in de grond

Werkzaamheden

Vanaf 8 januari 2022 tot en met eind juli 2022 werkt onze aannemer Van Gelder B.V. in opdracht van Enexis Netbeheer aan het uitbreiden van het elektriciteitsnet. De werkzaamheden vinden plaats op werkdagen tussen 07.00 uur en 16.30 uur.

Waarom doen wij dit?

In dit project wordt er gewerkt aan de energietransitie. Er worden distributiekabels gelegd vanaf het 110kV station in Meppel, die gekoppeld zullen worden aan het Windpark Bovenwind te Staphorst. Daarnaast zullen er bestaande kabels verzwaard worden over een deel van het tracé. Dit houdt in: oude kabels omwisselen met nieuwe kabels. Dit doen wij om de levering van het elektriciteitsnet in de toekomst te kunnen blijven garanderen.

Waar werken we?

Zie tracé boven, de werkzaamheden zullen in Staphorst starten in fases richting Meppel.

Mogelijke overlast

Vanaf 8 januari 2022 kunt u werkverkeer tegenkomen in uw straat. De werkzaamheden vinden plaats tussen 07:00 en 16:30 uur. Dit kan soms voor enige (geluids-)overlast zorgen. Wij doen er alles aan om de overlast zoveel mogelijk te beperken. Als wij voor deze werkzaamheden op uw privéterrein moeten graven, dan bent u hier persoonlijk van op de hoogte gebracht. We zorgen ervoor dat uw woning altijd bereikbaar blijft en als de werkzaamheden uitlopen, dan laten we u dat persoonlijk weten.

Mogelijke overlast op straat?

Door deze werkzaamheden kan er (geluids-) overlast en verkeershinder ontstaan. Uiteraard proberen wij dit tot een minimum te beperken. Wij vragen hiervoor uw begrip. Ook treffen wij tijdens de werkzaamheden verkeersmaatregelen om de veiligheid van u en onze eigen mensen te kunnen garanderen. Het kan zijn dat uw perceel of woning geheel of gedeeltelijk niet bereikbaar is. De ruimte op de toegangswegen is gedurende deze periode ook beperkt.

Planning

De totale werkzaamheden duren van januari 2022 tot en met juli 2022. De exacte planning vindt u op deze pagina (www.enexis.nl/actueel).

Meer informatie

Hoe informeren we u?

 • Alle direct aanwonenden hebben een brief ontvangen waarin bovengenoemde werkzaamheden worden aangekondigd.
 • U kunt actuele informatie lezen op deze pagina (www.enexis.nl/actueel)

Uiteraard proberen Enexis Netbeheer en Van Gelder u zo volledig mogelijk te informeren.

Meer informatie?

Voor vragen kunt u terecht bij onze klantenservice via 088 857 70 00. Wij zijn bereikbaar op werkdagen tussen 8.00 en 17.00 uur.