Olst-Wijhe: vervangen transport verdeelstation Kerkpadsblok 11B

Pagina laatst bijgewerkt op: 18 augustus 2023, 17:25

 • Verwachte startdatum

  13 april 2023
 • Verwachte einddatum

  11 augustus 2023
 • Status

  Afgerond
 • Type werkzaamheden

  Uitbreiding elektriciteitsnet
 • Beweegreden

  Bij de jaarlijkse bouwkundige inspectie van het transportverdeelstation aan het Kerkpadsblok 11B in Wijhe gemeente Olst-Wijhe, is door onze afdeling bouwkunde, in de dragende vloer betonrot geconstateerd.Lees meer over werkzaamheden
 • Plaats

  Olst-Wijhe
 • Omgeving

  Kerkpadsblok 11B
 • Provincie

  Overijssel
 • Betrokken partijen

  Enexis Netbeheer
Loading Map
monteurs capaciteit wijzigen

Werkzaamheden

Enexis Netbeheer gaat bij u in de buurt het elektriciteitshuisje aanpassen. Dit is nodig omdat er bij een inspectie betonrot in de vloer is vastgesteld. Door de betonrot, en daardoor de mogelijkheid  dat de vloer het op termijn begeeft, is besloten de vloer, en andere bouwkundige zaken zoals het waterdicht maken van de kelder, direct aan te pakken om problemen te voorkomen.

Wat gaan we doen

Hierdoor zijn wij als Enexis voornemens om in de aangrenzende speeltuin naast het transportverdeelstation (rood vlak), een noodcontainer (blauw vlak) te plaatsen. Alle middenspanningskabels verleggen we dan naar de noodcontainer. Nadat het transportverdeelstation bouwkundig is verbeterd, worden de kabels weer terug gelegd naar het transportverdeelstation. Naast  het transportverdeelstation plaatsen we een nieuw netstation (groen vlak) om het laagspanningsgedeelte definitief uit het transportverdeelstation te halen. Hierdoor ontstaat er ruimte voor eventuele uitbreiding van de schakelaars in het transportverdeelstation. Dit kan straks noodzakelijk zijn voor de energietransitie. Het station is dan voorbereid op de toekomst, voor de toenemende vraag naar stroom en het terug leveren van zelf opgewekte stroom aan het net.

Wat betekent dit voor u

Op donderdag 13 april starten we met de voorbereidende werkzaamheden zoals het verwijderen van de speeltoestellen en het plaatsen van bouwhekken en leggen van rijplaten.

Op woensdag 19 april (week 16) wordt het nieuwe netstation geplaatst met aansluitend de noodcontainer. De overlast zit voornamelijk in het af- en aanrijden van vrachtverkeer en het tijdelijk afzetten van de gehele speeltuin of een gedeelte daarvan. (De noodcontainer en het netstation komen in de speeltuin te staan) Verder wordt er gegraven met een graafmachine en zijn meerdere monteurs voor langere tijd aanwezig om werkzaamheden in de speeltuin uit te voeren!

Mogelijke overlast

Wat kunt u nog meer verwachten:

 • Tijdelijk elektriciteitsonderbreking, hierover krijgt u altijd vooraf bericht of maken wij met u een afspraak.
 • Straat ligt open dus verkeer en parkeerhinder (werk concentreert zich voornamelijk in en rond de speeltuin waar het transportverdeelstation staat).
 • De hele speeltuin is afgesloten vanaf week 16.t/m week 32.
 • Wij plaatsen hekken om de werkzaamheden voor onze en uw veiligheid
 • Als wij klaar zijn met de werkzaamheden laten we weer een mooie speeltuin achter.
 • Tijdens de werkzaamheden is er enige hinder door transporten en busjes van de mensen die daar werken. Uiteraard doen wij er alles aan om de overlast zoveel mogelijk te beperken. Wij werken op werkdagen tussen 07.00 uur en 17.00 uur.

Planning

Op donderdag 13 april starten we met de voorbereidende werkzaamheden zoals het verwijderen van de speeltoestellen en het plaatsen van bouwhekken en leggen van rijplaten.

Op woensdag 19 april (week 16) wordt het nieuwe netstation geplaatst met aansluitend de noodcontainer.

Wij proberen als Enexis Netbeheer voor de bouwvak 2023 (week 32) de werkzaamheden afgerond te hebben.