Kampen: vervangen/verzwaren elektriciteitsnet Waterkers e.o.

Pagina laatst bijgewerkt op: 12 januari 2024, 11:27

 • Verwachte startdatum

  12 juni 2023
 • Verwachte einddatum

  22 december 2023
 • Status

  Afgerond
 • Type werkzaamheden

  Vervanging elektriciteitsleiding
 • Beweegreden

  De huidige kabels in de wijk zijn verouderd en hebben hun maximale capaciteit bereikt. Om ervoor te zorgen dat de elektriciteitslevering betrouwbaar en veilig blijft gaan we nieuwe kabels in de grond leggen. Het elektriciteitsnet moet namelijk ‘verzwaard’ worden zodat we de levering van elektriciteit ook in de toekomst kunnen blijven garanderen.Lees meer over werkzaamheden
 • Plaats

  Kampen
 • Omgeving

  Waterkers e.o.
 • Provincie

  Overijssel
 • Betrokken partijen

  Enexis Netbeheer Siers
Loading Map
Monteur in werkbus met gereedschap

Werkzaamheden

De huidige kabels in de wijk zijn verouderd en hebben hun maximale capaciteit bereikt. Om ervoor te zorgen dat de elektriciteitslevering betrouwbaar en veilig blijft gaan we nieuwe kabels in de grond leggen. Het elektriciteitsnet moet namelijk ‘verzwaard’ worden zodat we de levering van elektriciteit ook in de toekomst kunnen blijven garanderen.

Moeten wij voor deze werkzaamheden in uw huis of op uw terrein zijn? Dan maken wij op tijd een afspraak met u. We zorgen ervoor dat uw woning altijd bereikbaar blijft.

Projectfasen

De werkzaamheden zullen uitgevoerd worden in 3 fasen. Hieronder leest u in het kort wat elke projectfase inhoudt.

Fase 1:

In fase 1 van het project worden er nieuwe kabels aangelegd in de wijk. Deze kabels worden voornamelijk aangebracht in het trottoir langs de woningen. Deze kabels dienen ter vervanging van de huidige kabels.

Fase 2:

In deze fase worden de huisaansluitingen 1 voor 1 overgezet op de nieuwe kabels die gelegd zijn in fase 1. Hiervoor moet er een nieuwe aansluitkabel gelegd worden vanaf de hoofdkabel naar uw meterkast. Voor deze werkzaamheden moeten we graven door uw privégrond en de kabel afmonteren in uw meterkast. Om de overlast van deze werkzaamheden zoveel mogelijk te beperken, wordt er met u van te voren persoonlijk contact opgenomen.

Fase 3:

In deze fase van het project zijn alle huisaansluitingen overgezet op de nieuwe kabels. De oude kabels worden nu niet meer gebruikt en worden daarom verwijderd uit de grond.

Mogelijke overlast

Wanneer wij bij u in de straat aan het werk zijn, heeft u misschien even geen elektriciteit. Onderbrekingen zijn altijd op werkdagen tussen 7.30 en 17.00 uur. Is er bij u een onderbreking nodig, dan krijgt u hier op tijd bericht over.

Verder kunt u werkverkeer in de straat verwachten, kan het zijn dat er minder parkeergelegenheid is en dat uw kliko (als u die heeft) op een andere plek wordt geleegd. Wij begrijpen dat dit niet prettig is en doen er alles aan om de overlast zoveel mogelijk te beperken.

Planning

Hieronder wordt per fase een indicatie gegeven van de startperiode. Vanwege de omvang het project en externe factoren is het niet mogelijk een exacte datum te benoemen.

 •  Fase 1: verwachte startperiode: Medio juni

 • Fase 2: verwachte startperiode: 3e kwartaal 2023

 • Fase 3: verwachte startperiode: 1e kwartaal 2024

 • We verwachten dat de totale werkzaamheden voor de eind 2023 gereed zijn.

Meer informatie

Kijk voor actuele informatie op deze webpagina. Op de website zal o.a. de planning regelmatig bijgewerkt worden.

Tijdens de werkzaamheden kunt u tevens een van de werknemers buiten benaderen om uw vraag te stellen. Een van hen zal u dan te woord staan en indien nodig in contact brengen met de uitvoerder.