Vervanging elektriciteitsleiding in omgeving Acacialaan, Kampen

De levering van elektriciteit kan tijdens dit onderhoud soms onderbroken worden. Zo kunnen onze mensen veilig werken. Wij bedanken u voor uw begrip.

Pagina laatst bijgewerkt op: 30 maart 2023, 10:40

 • Verwachte startdatum

  16 augustus 2021
 • Verwachte einddatum

  17 december 2021
 • Status

  Afgerond
 • Type werkzaamheden

  Vervanging elektriciteitsleiding
 • Beweegreden

  Dit doen we vanwege de verouderde kabels die hun maximale capaciteit hebben bereikt. Om ervoor te zorgen dat de elektriciteitslevering betrouwbaar en veilig blijft gaan we nieuwe kabels in de grond leggen. Het elektriciteitsnet moet namelijk ‘verzwaard’ worden zodat we de levering van elektriciteit ook in de toekomst kunnen blijven garanderen.Lees meer over werkzaamheden
 • Plaats

  Kampen
 • Omgeving

  Acacialaan, Esdoornhof
 • Provincie

  Overijssel
 • Betrokken partijen

  Enexis Netbeheer, BAM
Loading Map
Kabels in de grond

Werkzaamheden

Werkzaamheden vinden plaats in het rode vlak

Projectfasen

De werkzaamheden zullen uitgevoerd worden in drie fasen. Hieronder leest u in het kort wat elke projectfase inhoudt.

Fase 1:

In fase 1 van het project worden er nieuwe kabels aangelegd in de wijk. Deze kabels worden voornamelijk aangebracht in het trottoir langs de woningen. Deze kabels dienen ter vervanging van de huidige kabels.

Fase 2:

In deze fase worden de huisaansluitingen 1 voor 1 overgezet op de nieuwe kabels die gelegd zijn in fase 1. Hiervoor moet er een nieuwe aansluitkabel gelegd worden vanaf de hoofdkabel naar uw meterkast. Voor deze werkzaamheden moeten we graven door uw privégrond en de kabel afmonteren in uw meterkast. Om de overlast van deze werkzaamheden zoveel mogelijk te beperken, wordt er met u van te voren persoonlijk contact opgenomen.

Fase 3:

In deze fase van het project zijn alle huisaansluitingen overgezet op de nieuwe kabels. De oude kabels worden nu niet meer gebruikt en worden daarom verwijderd uit de grond.

Vanaf 16 augustus 2021 tot 17 december 2021 werkt onze aannemer BAM in opdracht van Enexis Netbeheer aan het onderhoud van het elektriciteitsnet. De werkzaamheden zijn in delen van de Acacialaan en de Esdoornhof en vinden plaats op werkdagen tussen 07.00 uur en 17.00 uur.

Dit doen we vanwege de verouderde kabels die hun maximale capaciteit hebben bereikt. Om ervoor te zorgen dat de elektriciteitslevering betrouwbaar en veilig blijft gaan we nieuwe kabels in de grond leggen. Het elektriciteitsnet moet namelijk ‘verzwaard’ worden zodat we de levering van elektriciteit ook in de toekomst kunnen blijven garanderen.

Mogelijke overlast

Vanaf 16 augustus kunt u werkverkeer tegenkomen in uw straat. De werkzaamheden vinden plaats tussen 07:00 en 17:00 uur. Dit kan soms voor enige (geluids)overlast zorgen. Wij doen er alles aan om de overlast zoveel mogelijk te beperken. Als wij voor deze werkzaamheden op uw privéterrein moeten graven, dan bent u hier persoonlijk van op de hoogte gebracht. We zorgen ervoor dat uw woning altijd bereikbaar blijft en als de werkzaamheden uitlopen, dan laten we u dat persoonlijk weten.

Door de werkzaamheden kan het zijn dat er minder parkeergelegenheid is en dat uw kliko (als u die heeft) op een andere plek wordt geleegd. Wij begrijpen dat dit niet prettig is en doen er alles aan om de overlast zoveel mogelijk te beperken.

Hoe informeren we u?

 • Alle direct aanwonenden hebben een brief ontvangen waarin bovengenoemde werkzaamheden worden aangekondigd.
 • U kunt actuele informatie lezen op deze pagina

Uiteraard proberen Enexis Netbeheer en BAM u zo volledig mogelijk te informeren.

Veelgestelde vragen

 • Enexis Netbeheer doet er alles aan om de regels volgens het RIVM te volgen voor uw en onze veiligheid.