Enschede: Vlierstraat-Verwooldsweg Distributiekabels leggen t.b.v. Zonnepark Stroinkslanden

Pagina laatst bijgewerkt op: 30 maart 2023, 10:36

 • Verwachte startdatum

  17 oktober 2022
 • Verwachte einddatum

  24 februari 2023
 • Status

  Afgerond
 • Type werkzaamheden

  Uitbreiding elektriciteitsnet
 • Beweegreden

  In dit project wordt er gewerkt aan de energietransitie. Er worden distributiekabels gelegd vanaf het 110kV station aan de Vlierstraat richting de Verwooldsweg t.b.v. Zonnepark Stroinkslanden.Lees meer over werkzaamheden
 • Plaats

  Enschede
 • Omgeving

  Verwooldsweg, Vlierstraat
 • Provincie

  Overijssel
 • Betrokken partijen

  Enexis Netbeheer Van Gelder
Loading Map
Kabels in de grond

Werkzaamheden

Wat gaat Enexis Netbeheer doen?

Vanaf 17 oktober 2022 tot en met februari 2023 werkt onze aannemer Van Gelder B.V. in opdracht van Enexis Netbeheer aan het uitbreiden van het elektriciteitsnet. De werkzaamheden vinden plaats op werkdagen tussen 07.00 uur en 16.30 uur.

Waarom doen wij dit?

In dit project wordt er gewerkt aan de energietransitie. Er worden distributiekabels gelegd vanaf het 110kV station aan de Vlierstraat richting de Verwooldsweg. Hierbij gaan wij langs de Vrielinklanden en zal hier enige overlast bij ondervinden.  Dit doen wij om de levering van het elektriciteitsnet in de toekomst te kunnen blijven garanderen.

Waar werken we?

Zie bijgevoegde kaart, de werkzaamheden zullen aan de Vlierstraat, via de Vrielinklanden richting de Verwooldsweg plaatsvinden.

Mogelijke overlast

Wat merkt u als omwonende?

Vanaf 17 oktober 2022 kunt u werkverkeer tegenkomen in uw straat. De werkzaamheden vinden plaats tussen 07:00 en 16:30 uur. Dit kan soms voor enige (geluids-)overlast zorgen. Wij doen er alles aan om de overlast zoveel mogelijk te beperken. Als wij voor deze werkzaamheden op uw privéterrein moeten graven, dan bent u hier persoonlijk van op de hoogte gebracht. We zorgen ervoor dat uw woning altijd bereikbaar blijft en als de werkzaamheden uitlopen, dan laten we u dat persoonlijk weten. 

Mogelijke overlast op straat?

Door deze werkzaamheden kan er (geluids-) overlast en verkeershinder ontstaan. Uiteraard proberen wij dit tot een minimum te beperken. Wij vragen hiervoor uw begrip. Ook treffen wij tijdens de werkzaamheden verkeersmaatregelen om de veiligheid van u en onze eigen mensen te kunnen garanderen. Het kan zijn dat uw perceel of woning geheel of gedeeltelijk niet bereikbaar is. De ruimte op de toegangswegen is gedurende deze periode ook beperkt.

Planning

De totale werkzaamheden duren van 17 oktober 2022 tot en met februari 2023. 

 

Hoe informeren we u?

 • Alle direct aanwonenden hebben een brief ontvangen waarin bovengenoemde werkzaamheden worden aangekondigd.
 • U kunt actuele informatie lezen op deze pagina (www.enexis.nl/actueel)

Uiteraard proberen Enexis Netbeheer en Van Gelder u zo volledig mogelijk te informeren.

Meer informatie?

Heeft u nog vragen dan kunt u contact opnemen met onze klantenservice op het  speciaal telefoonnummer: 088-857 70 00. Bereikbaar op werkdagen van 8.00 uur tot 17.00 uur.