Vervanging gas- en elektriciteitsleiding in omgeving Rivierenwijk: Dinkelstraat, Deventer

De levering van gas en/of elektriciteit kan tijdens dit onderhoud soms onderbroken worden. Zo kunnen onze mensen veilig werken. Wij bedanken u voor uw begrip.

Pagina laatst bijgewerkt op: 30 maart 2023, 08:54

 • Verwachte startdatum

  5 oktober 2020
 • Verwachte einddatum

  30 juli 2021
 • Status

  Afgerond
 • Type werkzaamheden

  Vervanging gas- en elektriciteitsleiding
 • Beweegreden

  In de Rivierenwijk in Deventer gaat woningcorporatie Rentree aan een groot aantal huurwoningen groot onderhoud plegen. Hierbij worden bij een aantal woningen ook zonnepanelen en warmtepompen geplaatst. Het bestaande elektriciteitsnetwerk is hier niet op berekend, en zal moeten worden vervangen.Lees meer over werkzaamheden
 • Plaats

  Deventer
 • Omgeving

  Rivierenwijk: Dinkelstraat, Eemstraat, Hunzestraat, Lekstraat, Maasstraat, Merwedestraat, Oude Bathmenseweg, Reggestraat, Rijnstraat, Scheldeplein, Scheldestraat, Schipbeekstraat, Vechtstraat, Waalstraat, Zwartewaterstraat.
 • Provincie

  Overijssel
 • Betrokken partijen

  Enexis Netbeheer, Siers Leiding- en Montageprojekten B.V.
Loading Map

Werkzaamheden

In opdracht van Enexis Netbeheer voert Siers Leiding- en Montageprojekten B.V. werkzaamheden uit aan de elektriciteitskabels en de gasleidingen in de Rivierenwijk.

In de Rivierenwijk in Deventer gaat woningcorporatie Rentree aan een groot aantal huurwoningen groot onderhoud plegen. Hierbij worden bij een aantal woningen ook zonnepanelen en warmtepompen geplaatst. Het bestaande elektriciteitsnetwerk is hier niet op berekend, en zal moeten worden vervangen. De bestaande kabels in de grond zullen worden vervangen voor nieuwe kabels, en tevens zullen in de woningen de aansluitingen worden vernieuwd. In combinatie met de werkzaamheden voor de elektra aansluitingen zullen bij een aantal woningen ook de oude gasaansluitingen worden vernieuwd. Deze werkzaamheden zullen worden uitgevoerd voordat woningcorporatie Rentree het groot onderhoud gaat uitvoeren aan de huurwoningen.

Op 5 oktober is Siers Leiding- en Montageprojekten B.V. begonnen met het leggen van nieuwe elektriciteitskabels en het vervangen van de elektra- en gasaansluitingen. Onze werkzaamheden nemen in totaal tot 30 juli 2021 in beslag en zijn afgestemd met de gemeente Deventer en woningcorporatie Rentree. De werkzaamheden zullen gefaseerd per straat worden uitgevoerd.

De werkzaamheden vinden plaat in de Rivierenwijk in Deventer. De werkzaamheden worden in onderstaande straten uitgevoerd: Dinkelstraat, Eemstraat, Hunzestraat, Lekstraat, Maasstraat, Merwedestraat, Oude Bathmenseweg, Reggestraat, Rijnstraat, Scheldeplein, Scheldestraat, Schipbeekstraat, Vechtstraat, Waalstraat, Zwartewaterstraat.

Mogelijke overlast

Vanaf maandag 5 oktober kunt u werkverkeer tegenkomen in uw straat. Dit kan soms voor enige (geluids)overlast zorgen. Wij doen er alles aan om de overlast zoveel mogelijk te beperken. Als wij voor deze werkzaamheden op uw privéterrein moeten graven, dan bent u hier persoonlijk van op de hoogte gebracht. We zorgen ervoor dat uw woning altijd bereikbaar blijft en als de werkzaamheden uitlopen, dan laten we u dat persoonlijk weten.

Omdat zowel het aanleggen van de nieuwe kabels, het vervangen van de elektra- en gasaansluitingen in de woningen, en het verwijderen van de oude kabels in één keer moet worden uitgevoerd, zal het zo zijn dat de sleuf in de straat meerdere dagen open zal blijven liggen.

Vanaf maandag 5 oktober 2020 kunt u overlast verwachten. Het kan zijn dat:

 • u (geluids)overlast heeft door werkverkeer en/of graafmachines in uw buurt.
 • uw straat/oprit niet gemakkelijk bereikbaar is doordat de straat is opengebroken.
 • de verkeerssituatie tijdelijk gewijzigd wordt door middel van benodigde verkeersmaatregelen.
 • er minder parkeermogelijkheden zijn.
 • dat u de afvalcontainers op een andere plaats moet neerzetten.

Wij begrijpen dat dit niet prettig is en doen ons best om de overlast zo beperkt mogelijk te houden.

Hoe informeren wij u?

 • Alle direct aanwonenden hebben een brief ontvangen waarin bovengenoemde werkzaamheden worden aangekondigd.
 • U kunt actuele informatie lezen op deze pagina (www.enexis.nl/actueel)

Uiteraard proberen Enexis Netbeheer en aannemer Siers u zo volledig mogelijk te informeren.

Meer informatie?

Heeft u nog vragen dan kunt u contact opnemen met de klantenservice van Siers via +31 (0)88 557 22 00.

Veelgestelde vragen

 • Na de aanleg en verwijdering van de oude kabels en leidingen herstelt de aannemer Netters Infra BV het straatwerk.

 • Enexis Netbeheer doet er alles aan om de regels volgens het RIVM te volgen voor uw en onze veiligheid.