Uitbreiding elektriciteitsnet Vossendaal - Schriekenweg, Etten-Leur - Rijsbergen

Dit is deel van de energietransitie die op het moment in Nederland speelt

Pagina laatst bijgewerkt op: 30 maart 2023, 10:34

 • Verwachte startdatum

  23 augustus 2021
 • Verwachte einddatum

  25 maart 2022
 • Status

  Afgerond
 • Type werkzaamheden

  Uitbreiding elektriciteitsnet
 • Beweegreden

  Met dit project wordt de aansluiting van het Middenspanningsstation Oekel gerealiseerd. Dit is een deel van de energietransitie die op het moment in Nederland speelt. Lees meer over werkzaamheden
 • Plaats

  Etten-Leur - Rijsbergen
 • Omgeving

  Vossendaal - Schriekenweg
 • Provincie

  Noord-Brabant
 • Betrokken partijen

  Enexis Netbeheer B.V. A. Hak Heymans infra B.V. Rasenberg APK
Loading Map
Monteur stapt uit werkbus

Werkzaamheden

Van augustus tot eind 2021 werken onze aannemers Heijmans, A. Hak en Rasenberg APK in opdracht van Enexis Netbeheer aan het uitbreiden van het elektriciteitsnet  (zie blauw traject hierboven). De werkzaamheden vinden plaats op werkdagen tussen 07:00 uur en 17.00 uur.

Waarom doen wij dit?

Met dit project wordt de aansluiting van het Middenspanningsstation Oekel gerealiseerd. Dit is een deel van de energietransitie die op het moment in Nederland speelt. De verbinding wordt gemaakt vanuit het 150kV station in Etten-Leur. Dit is van belang om de levering aan het elektriciteitsnet te kunnen blijven garanderen.

Hoe informeren we u?

 • Alle direct aanwonenden hebben een brief ontvangen waarin bovengenoemde werkzaamheden worden aangekondigd.
 • U kunt actuele informatie lezen op deze pagina

Uiteraard proberen Enexis Netbeheer, Heijmans, A. Hak en Rasenberg APK u zo volledig mogelijk te informeren.

Meer informatie?

Heeft u nog vragen dan kunt u contact opnemen met onze klantenservice op het  speciaal telefoonnummer: 088-857 22 90. Bereikbaar op werkdagen van 8.00 uur tot 17.00 uur. 

Mogelijke overlast

Wat merkt u als omwonende?

Vanaf medio Augustus 2021 kunt u werkverkeer tegenkomen in uw straat. De werkzaamheden vinden plaats tussen 07:00 en 16:30 uur. Als wij voor deze werkzaamheden op uw privéterrein moeten graven, dan bent u hier persoonlijk van op de hoogte gebracht. We zorgen ervoor dat uw woning altijd bereikbaar blijft en als de werkzaamheden uitlopen, dan laten we u dat persoonlijk weten.

Mogelijke overlast op straat?

Door deze werkzaamheden kan er (geluids-) overlast en verkeershinder ontstaan. Uiteraard proberen wij dit tot een minimum te beperken. Wij vragen hiervoor uw begrip. Ook treffen wij tijdens de werkzaamheden verkeersmaatregelen om de veiligheid van u en onze eigen mensen te kunnen garanderen. Het kan zijn dat uw perceel of woning tijdelijk geheel of gedeeltelijk niet bereikbaar is. De ruimte op de toegangswegen is gedurende deze periode ook beperkt.

Veelgestelde vragen

 • Alleen direct naast een huisje of kabel is er een magneetveld meetbaar. En paar meter er vandaan niet meer. Er is geen wetenschappelijk bewijs dat elektrische- en magnetische velden in de woonomgeving schadelijk zijn voor de gezondheid. Enexis Netbeheer neemt de zorgen over mogelijke gezondheidseffecten natuurlijk serieus. Wij blijven nieuwe wetenschappelijke inzichten op de voet volgen.

  Op de website van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) en de Gezondheidsraad vindt u meer informatie over hoogspanningskabels bij u in de buurt.

  In onze brochure elektrische- en magnetische straling leest u meer over wat elektromagnetische velden precies zijn en hoe Enexis Netbeheer hiermee omgaat.