Beek en Donk - Bosscheweg - Transportverdeelstation

Enexis Netbeheer gaat het elektriciteitsnet in de omgeving van de Bosscheweg in Beek en Donk vervangen en uitbreiden. Hiervoor plaatsen wij een nieuw transportverdeelstation ter hoogte van Bosscheweg 8, voor het huidige gebouw van Enexis.

Pagina laatst bijgewerkt op: 24 juni 2024, 09:43

 • Verwachte startdatum

  21 juni 2024
 • Verwachte einddatum

  21 juni 2024
 • Status

  Afgerond
 • Type werkzaamheden

  Verplaatsing transportverdeelstation
 • Beweegreden

  Het huidige transportverdeelstation is verouderd en moet om veiligheidsredenen worden vervangen. Daarnaast verhogen we met dit nieuwe station de capaciteit in het gebied en maken we de omgeving toekomstbestendig ten aanzien van energielevering.Lees meer over werkzaamheden
 • Plaats

  Beek en Donk
 • Omgeving

  Bosscheweg
 • Provincie

  Noord-Brabant
 • Betrokken partijen

  Nog onbekend
Loading Map

Werkzaamheden

We zien dat in de regio de vraag naar elektriciteit groeit en steeds meer duurzame energie wordt opgewekt (meer stroomgebruik). Naast de benodigde vervanging van het huidige station, moet daarom ook het vermogen en de transportcapaciteit in uw buurt worden verhoogd. Met het nieuwe transportverdeelstation verzwaart Enexis Netbeheer het elektriciteitsnetwerk in dit gebied in de gemeente Laarbeek. Hiermee is helaas niet gelijk de transportschaarste op het elektriciteitsnet opgelost, maar het is wel een grote stap om de elektriciteitslevering in uw omgeving betrouwbaar en veilig te maken, nu en in de toekomst.  

Locatie

Er is voor deze locatie gekozen, omdat het netwerk onder de grond al naar dit perceel toegaat. We hoeven de kabels & leidingen dus niet te verleggen, wat de overlast in de omgeving en de omvang van de werkzaamheden aanzienlijk beperkt. Op het kaartje ziet u waar het nieuwe transportverdeelstation komt. 

Transportverdeelstation

Het nieuwe transportverdeelstation is 16,16 meter lang en 3,76 meter breed (+/- 60 m2). De hoogte bedraagt 3,73 meter (boven maaiveld). Het station krijgt de kleur groen (RAL 6009).  

Het huidige gebouw op het terrein blijft als bouwwerk (behuizing) gehandhaafd en wordt aan de binnenkant omgebouwd tot een kleiner station met een distributiefunctie.

Start werkzaamheden

De werkzaamheden starten naar verwachting in het vierde kwartaal van 2024. Dit is onder voorbehoud van onvoorziene omstandigheden. Zodra er meer bekend is over de planning, precieze start werkzaamheden en details van de werkzaamheden, wordt u hierover geïnformeerd.  

Wat betekent dit voor u?

Tijdens de werkzaamheden kunt u werkverkeer tegenkomen in de omgeving. De werkzaamheden vinden plaats tussen 07:00 en 17:00 uur. Dit kan soms voor enige (geluids)overlast zorgen. Wij doen er alles aan om de overlast zoveel mogelijk te beperken.  

Contact

Heeft u vragen over de werkzaamheden en het nieuwe station? Stuur dan een e-mailbericht naar de omgevingsmanager van dit project: roos.de.voogd2@enexis.nl. Wij helpen u graag.