Weert: Werkzaamheden aan de openbare verlichting

Pagina laatst bijgewerkt op: 30 maart 2023, 09:12

 • Verwachte startdatum

  1 januari 2021
 • Verwachte einddatum

  15 december 2022
 • Status

  Afgerond
 • Type werkzaamheden

  Werkzaamheden aan de openbare verlichting
 • Beweegreden

  Op dit moment is het netwerk zo ingericht dat een storing effect heeft op een relatief groot gebied. Door de aanpassingen is dat in de toekomst niet meer zo. Dan zit bij een storing hooguit een gedeelte van een straat zonder straatverlichting. Dit zorgt voor een veiligere leefomgeving.Lees meer over werkzaamheden
 • Plaats

  Weert
 • Omgeving

  Weert
 • Provincie

  Limburg
 • Betrokken partijen

  Enexis Netbeheer
Loading Map

Werkzaamheden

Dat er aan de openbare verlichting wordt gewerkt, heeft u afgelopen jaar misschien wel gemerkt. Door de werkzaamheden brandde de straatverlichting soms even niet. En graafwerkzaamheden leidden hier en daar tot verkeershinder. De komende jaren gaat Enexis Netbeheer door met werkzaamheden aan het netwerk Openbare Verlichting. Dat netwerk wordt in Weert compleet gemoderniseerd.

Op dit moment is het netwerk zo ingericht dat een storing effect heeft op een relatief groot gebied. Door de aanpassingen is dat in de toekomst niet meer zo. Dan zit bij een storing hooguit een gedeelte van een straat zonder straatverlichting. Dit zorgt voor een veiligere leefomgeving.

De grootschalige renovatie zal naar schatting langere tijd duren. De investeringen voor deze werkzaamheden zijn dermate groot, dat deze over meerdere jaren zijn verdeeld. De werkzaamheden zijn afgestemd tussen Enexis Netbeheer en gemeente Weert, die inmiddels een goede en constructieve samenwerking hebben opgebouwd. Voorlopig kunt u nog hinder ondervinden van de werkzaamheden. De netbeheerder en de gemeente vragen uw begrip voor deze overlast.

Wat te doen bij storingen?

U kunt een afwijkende situatie of defecte straatverlichting melden bij de gemeente via www.weert.nl/melding (klik op 'Melding storing openbare verlichting). Bij storingen die de verkeersveiligheid of openbare orde in gevaar kunnen brengen, zal de gemeente Weert altijd direct actie ondernemen. Bij storingen in het gas- of elektriciteitsnetwerk belt u met het Nationaal Storingsnummer 0800 - 9009.