Vervanging gasleiding Meuleveld te Hout-Blerick, Venlo

De levering van gas kan tijdens dit onderhoud soms onderbroken worden. Zo kunnen onze mensen veilig werken. Wij bedanken u voor uw begrip.

Pagina laatst bijgewerkt op: 17 maart 2023, 12:36

 • Verwachte startdatum

  1 januari 2021
 • Verwachte einddatum

  31 december 2021
 • Status

  Afgerond
 • Type werkzaamheden

  Vervanging gasleiding
 • Beweegreden

  De bestaande hoofdleidingen zijn aan het einde van hun technische levensduur en moeten daarom worden vervangen.Lees meer over werkzaamheden
 • Plaats

  Venlo
 • Omgeving

  Meuleveld te Hout-Blerick
 • Provincie

  Limburg
 • Betrokken partijen

  Enexis Netbeheer, Bam
Loading Map

Werkzaamheden

Enexis Netbeheer gaat werken aan het gasleidingnet in de wijk Meuleveld te Hout-Blerick. De bestaande hoofdleidingen zijn aan het einde van hun technische levensduur en moeten daarom worden vervangen. Wij starten met de werkzaamheden in de week van 4 januari 2021. De werkzaamheden worden uitgevoerd door aannemer BAM in opdracht van Enexis Netbeheer. De werkzaamheden zijn afgestemd met de Gemeente Venlo.

De werkzaamheden bestaan uit 2 verschillende delen; het aanleggen van een nieuwe hoofdleiding voor gas en het gedeeltelijk vernieuwen van de gasaansluitingen naar uw huis, ook wel huisaansluiting genoemd. In beide gevallen bestaan de werkzaamheden vooral uit graven, vervangen van leidingen en het herstellen van de bestrating en/of aanplanting.

Als we de huisaansluiting vervangen, hebben we toegang tot uw woning nodig. De aannemer neemt persoonlijk contact met u op om een afspraak te maken over het exacte tijdstip. Zorg dat u dan thuis bent, zodat de werkzaamheden uitgevoerd kunnen worden. Om direct aan de slag te kunnen, verzoeken we u vriendelijk om de meterkast en/of de ruimte waar uw gasmeter zit vrij te maken.

Hoe lang duren de werkzaamheden?

Het project is opgedeeld in 7 fases, op onderstaand kaartje staan deze weergegeven. Deze fases worden in onderstaande volgorde uitgevoerd:

Fase 1: week 17 t/m 41

Fase 2: week 40 t/m 51

Fase 3: week 24 t/m 39

Fase 4: week 1 t/m 16

Fase 5: week 1 t/m 8

Fase 6: week 9 t/m 24

Fase 7: week 42 t/m 51

Mogelijke overlast

Tijdens de werkzaamheden aan het gasnet komt u tijdelijk zonder gas te zitten. Dit is noodzakelijk om de werkzaamheden veilig en correct te kunnen uitvoeren. U wordt vooraf hierover geïnformeerd. Onze monteurs checken ook altijd of de nieuwe huisaansluitingen goed zijn uitgevoerd.

Hoe informeren we u?

Actuele informatie over de werkzaamheden in uw buurt kunt u op deze pagina vinden. Bij de opslaglocatie staat een keet waar u elke donderdag tussen 09:00 uur en 10:00 uur terecht kunt voor vragen.

We rekenen op uw medewerking, zodat we veilig kunnen werken aan een betrouwbare gas- en elektriciteitsvoorziening.

Veelgestelde vragen

 • Enexis Netbeheer doet er alles aan om de regels volgens het RIVM te volgen voor uw en onze veiligheid.

 • Na de aanleg en verwijdering van de leidingen wordt het straatwerk door aannemer BAM herstelt.