Maasgouw: vervanging gasleiding Linne

 

Pagina laatst bijgewerkt op: 2 april 2024, 11:41

 • Verwachte startdatum

  15 april 2024
 • Verwachte einddatum

  6 september 2024
 • Status

  In uitvoering
 • Type werkzaamheden

  Vervanging gasleiding
 • Beweegreden

  De gasleidingen in Linne is grotendeels aan vervanging toe. De aannemer vervangt het leidingnet volgens de nieuwste inzichten en stand van de techniek.Lees meer over werkzaamheden
 • Plaats

  Maasgouw
 • Omgeving

  Linne
 • Provincie

  Limburg
 • Betrokken partijen

  Enexis Netbeheer APK
Loading Map
Icoon controle gaskraan

Werkzaamheden

Enexis Netbeheer gaat de gashoofdleiding vervangen.

Gedurende onze werkzaamheden hoeven wij niet in uw woning te zijn, maar werken wij buiten in “open ontgraving”. Bij deze open ontgravingen graven wij sleuven in de trottoirs waardoor de leidingen voor ons toegankelijk zijn. Na het werk wordt de sleuf weer gedicht en de bestrating hersteld.

Uw aanwezigheid is noodzakelijk?

Nee, u wordt van te voren persoonlijk geïnformeerd door middel van een brief. Hierin staat de gehele procedure in vermeld hoe u de hoofdkraan sluit en hoe u de gasleiding kunt ontluchten.

Hoofdgaskraan dichtdraaien?

Uw hoofdgaskraan moet tijdens de werkzaamheden zijn dichtgedraaid. Dit is op de dag dat het gas voor u wordt afgesloten. U wordt hierover nog persoonlijk geïnformeerd door een medewerker van APK. Als wij starten met onze werkzaamheden gaan we eerst bij elk pand langs om er zeker van te zijn dat dit is gebeurd. Bent u op dit tijdstip niet thuis? Draai de hoofdgaskraan dan van tevoren zelf dicht. De hoofdgaskraan zit bij de gasmeter. Het is een rode of gele knop, hendel of draaiwiel. En wilt u een briefje op de voordeur hangen dat u dit heeft gedaan?  Zie hiernaast aangaande hoofdkraan en ontluchten gasleiding. 

Mogelijke overlast

Welke hinder kan ik nog meer ondervinden van de werkzaamheden?

Tijdens de uitvoering kunt u werkverkeer of graafmachines in uw straat aantreffen. Hierdoor kunt u last hebben van trillingen of lawaai.

Mogelijke overlast op straat?

Mogelijk ondervindt u (geluids-)overlast in de straat. Hiervoor vragen wij uw begrip

Wordt mijn vuilcontainer opgehaald?

Ja deze wordt gedurende werkzaamheden gewoon opgehaald. Echter kan het zijn dat voor uw huis de werkzaamheden plaatsvinden, het is dan raadzaam om de vuilcontainer daar te plaatsen waar geen werkzaamheden plaatsvinden. Vraag gerust aan de medewerkers van APK waar deze dan het beste geplaatst kan worden.

Blijft mijn woning of winkel bereikbaar?

Tijdens de werkzaamheden wordt er getracht om de doorstroming van het verkeer zoveel mogelijk door te laten gaan. Helaas zijn niet altijd alle parkeerplaatsen te gebruiken. Uw auto kunt u in de omgeving parkeren.

Meer informatie?

Voor vragen kunt u terecht bij klantenservice van Enexis Netbeheer Tel: 088 857 70 00 tussen 08:00 uur en 17:00 uur.