Vervanging gas- en waterleiding Pattersonstraat, Linne

De levering van water- of gas kan tijdens dit onderhoud soms onderbroken worden. Zo kunnen onze mensen veilig werken. Wij bedanken u voor uw begrip.

Pagina laatst bijgewerkt op: 17 maart 2023, 12:40

 • Verwachte startdatum

  25 januari 2021
 • Verwachte einddatum

  13 juni 2021
 • Status

  Afgerond
 • Type werkzaamheden

  Vervanging gas- en waterleiding
 • Beweegreden

  Enexis Netbeheer en WML gaan werken aan het gas- en waterleidingnet in de Pattersonstraat te Linne. De bestaande hoofdleidingen zijn aan het einde van hun technische levensduur en moeten daarom worden vervangen.Lees meer over werkzaamheden
 • Plaats

  Linne
 • Omgeving

  Pattersonstraat
 • Provincie

  Limburg
 • Betrokken partijen

  Enexis Netbeheer, WML, APK Rasenberg
Loading Map

Werkzaamheden

Enexis Netbeheer en WML gaan werken aan het gas- en waterleidingnet in de Pattersonstraat te Linne. De bestaande hoofdleidingen zijn aan het einde van hun technische levensduur en moeten daarom worden vervangen.

Wij starten met de werkzaamheden in de week van 25 januari 2021. Het project zal tot 2de week juni 2021 in beslag nemen. De werkzaamheden worden uitgevoerd door aannemer APK Rasenberg in opdracht van Enexis Netbeheer en WML. De werkzaamheden zijn afgestemd met de Gemeente Maasgouw.

De werkzaamheden bestaan uit 2 verschillende delen; het aanleggen van een nieuwe hoofdleiding voor gas en waterleiding en het gedeeltelijk vernieuwen van de gas- en wateraansluitingen naar uw huis, ook wel huisaansluiting genoemd. In beide gevallen bestaan de werkzaamheden vooral uit graven, vervangen van leidingen en het herstellen van de bestrating en/of aanplanting.

Als we de huisaansluiting vervangen, hebben we toegang tot uw woning nodig. De aannemer neemt persoonlijk contact met u op om een afspraak te maken over het exacte tijdstip. Zorg dat u dan thuis bent, zodat de werkzaamheden uitgevoerd kunnen worden. Om direct aan de slag te kunnen, verzoeken we u vriendelijk om de meterkast en/of de ruimte waar uw water/gasmeter zit vrij te maken.

Mogelijke overlast

Tijdens de werkzaamheden aan het gas- en waterleidingnet komt u tijdelijk zonder gas en/of water te zitten. Dit is noodzakelijk om de werkzaamheden veilig en correct te kunnen uitvoeren. U wordt vooraf hierover geïnformeerd. Onze monteurs checken ook altijd of de nieuwe huisaansluitingen goed zijn uitgevoerd. Zo ontluchten ze bijvoorbeeld de waterleiding om troebel water te voorkomen. Blijkt er toch nog lucht in de leiding te zitten, dan is het advies om uw kraan te laten lopen totdat het water weer helder is.

Tijdens de werkzaamheden blijft de toegang tot uw woning gegarandeerd. Indien uw auto in een garage, op een oprit of parkeerstrook staat, adviseren wij u de auto voor 07.30 uur te verplaatsen. Indien nodig treffen wij verkeersmaatregelen die mogelijke alternatieven of omleidingsroutes aangeven, zodat veilig gewerkt kan worden. Er bestaat de mogelijkheid dat diverse straten tijdelijk voor gemotoriseerd verkeer worden afgesloten i.v.m. de werkzaamheden.

Meer informatie?

Actuele informatie over de werkzaamheden in uw buurt kunt u zowel op deze pagina als op wml vinden. Heeft u toch nog een vraag? Neem dan contact op met:

Enexis Netbeheer: 088 - 857 70 00 (voor vragen over uw gas- en/of elektriciteitsaansluiting)

WML: 043 – 309 09 09 (voor vragen over uw wateraansluiting)

We rekenen op uw medewerking, zodat we veilig kunnen werken aan een betrouwbare gas-, elektriciteit, en watervoorziening.

Veelgestelde vragen

 • Na de aanleg en verwijdering van de leidingen wordt het straatwerk door aannemer APK Rasenberg herstelt.

 • Enexis Netbeheer doet er alles aan om de regels volgens het RIVM te volgen voor uw en onze veiligheid.