Veendam: Aanleg en uitbreiding elektriciteitsnet in de Zuidwending

Pagina laatst bijgewerkt op: 23 januari 2024, 15:05

 • Verwachte startdatum

  11 maart 2024
 • Verwachte einddatum

  27 september 2024
 • Status

  In uitvoering
 • Type werkzaamheden

  Uitbreiding elektriciteitsnet
 • Beweegreden

  Om storingen te voorkomen, onderhoud Enexis netbeheer haar netwerk goed. Daarom is het noodzakelijk om het net uit te breiden, te versterken en klaar te maken voor de toekomst. In opdracht van Enexis Netbeheer start Baas B.V. aan de Zuidwending om het elektriciteitsnet uit te breiden, te versterken en klaar te maken voor de toekomst. Lees meer over werkzaamheden
 • Plaats

  Veendam
 • Omgeving

  Zuidwending
 • Provincie

  Groningen
 • Betrokken partijen

  Enexis Netbeheer Baas B.V.
Loading Map

Werkzaamheden

Enexis Netbeheer breidt het elektriciteitsnet in de buurt van uw woning of pand uit. Een bestaand station wordt aangepast en er worden twee nieuwe stations geplaatst. Om de stations aan te sluiten leggen we nieuwe kabels in het fietspad. Ook de kabels naar de woningen worden vernieuwd.

Saneren van de huisaansluitingen

Aan beide zijdes van de straat worden de huisaansluitingen aangesloten op de bestaande hoofdleiding. We werken woning voor woning; het kan zijn dat we in uw woning moeten zijn en dat u voor korte periode geen elektriciteit heeft. Als dit bij u het geval is, wordt u hierover geïnformeerd.

 • De werkzaamheden zijn op de locatie waar de kabels liggen. Dit is in het fietspad langs de Zuidwending. 
  We sluiten aan beide kanten van de weg de woningen/panden aan op de nieuwe kabels. Daarom zijn we ook aan het werk in de tuin en berm bij de woningen aan de overkant van het fietspad.

 • Transformatorstations 
  Een bestaand station wordt aangepast en er worden twee nieuwe stations geplaatst. 

Mogelijke overlast

Tijdens de werkzaamheden kunt u gewoon stroom, water en gas blijven gebruiken. Op een gegeven moment zetten we de nieuwe leidingen over op uw adres. Bij een aantal panden vernieuwen we de aansluiting en halen we de oude weg. Deze bewoners krijgen tijdig bericht, als we in de tuin aan de slag gaan.
Ook is er verkeershinder. Er komen tijdelijke verkeerslichten, borden en maatregelen om de veiligheid van bewoners en onze werknemers te garanderen.


Bereikbaarheid van uw woning of pand

Om ons werk veilig uit te voeren, zetten wij ons werkgebied af en plaatsen we omleidingsborden. Het kan zijn dat uw pand soms wat moeilijk bereikbaar is. We maken de sleuven ’s avonds en in het weekend zoveel mogelijk dicht, voor de veiligheid. Zo beperken wij de overlast voor u. Helaas is dit niet altijd mogelijk, daarvoor vragen wij uw begrip. Komt u onoverkomelijke problemen tegen? Neem dan contact met ons op.

Meer informatie

Heeft u vragen over de werkzaamheden? U bent van harte welkom op de informatieavond op 31 januari 2024. Lukt het niet om aanwezig te zijn, neem dan contact op met onze omgevingsmanager Bianca Gerssen via telefoonnummer 06 – 5195 3737 of per mail via omgevingnoord@baasbv.nl.