Veendam: uitbreiding elektriciteitsnet Transportweg - Adriaan Tripweg

Het verbruik van elektriciteit is de laatste jaren toegenomen. Om in de toekomst te kunnen blijven voldoen aan de vraag naar elektriciteit is het noodzakelijk dat er nieuwe kabels bij worden gelegd. 

Pagina laatst bijgewerkt op: 30 maart 2023, 10:37

 • Verwachte startdatum

  29 oktober 2021
 • Verwachte einddatum

  11 februari 2022
 • Status

  Afgerond
 • Type werkzaamheden

  Uitbreiding elektriciteitsnet
 • Beweegreden

  Deze kabels worden gelegd t.b.v. zonnepark Soleila op het dak van HUSA Logistics.Lees meer over werkzaamheden
 • Plaats

  Veendam
 • Omgeving

  Tranportweg - Adriaan Tripweg
 • Provincie

  Groningen
 • Betrokken partijen

  Enexis Netbeheer Verkley
Loading Map

Werkzaamheden

Het verbruik van elektriciteit is de laatste jaren toegenomen. Om in de toekomst te kunnen blijven voldoen aan de vraag naar elektriciteit is het noodzakelijk dat er nieuwe kabels bij worden gelegd. Zo blijft de elektriciteitslevering in uw omgeving betrouwbaar en veilig. Aannemer Verkley voert deze werkzaamheden in opdracht van ons uit. Zij starten op maandag 8 november bij u in de buurt. Naast Verkley gaat u meerdere onderaannemers zien.

Mogelijke overlast

Wat betekent dit voor u

Vanaf eind oktober wordt het werkterrein aan de Spoorhavenweg, bij het A.g. Wildervanckkanaal, ingericht. U kunt dus werkverkeer zien en/of tegenkomen. Vervolgens begint Verkley met de werkzaamheden aan de Transportweg om te eindigen bij het hoogspanningstation van Enexis Netbeheer aan de Adriaan Tripweg (zie de plattegrond voor het volledige tracé). Verkley legt de kabels aan in open ontgraving en met gestuurde boringen. Bij een open ontgraving graven kranen een sleuf. De kabels worden gelegd waarna de sleuf weer wordt gedicht. Bij gestuurde boringen wordt niet gegraven, maar maken zij in de grond een doorgang waar we de kabel doorheen trekken. Om eventuele overlast tot een minimum te beperken en winkelbezoek en leveranties overdag door te kunnen laten gaan, werkt Verkley ook ’s avonds. De mogelijkheid is aanwezig dat de inrit van uw bedrijfspand enige tijd gestremd zal zijn. Wanneer dit bij u het geval is, wordt u van tevoren geïnformeerd. Vanwege uw veiligheid, en die van de medewerkers van Verkley, zullen wegen voor korte tijd gestremd worden. Er geldt dan een wegomleiding en ook zetten zij verkeersregelaars in.

Planning

De werkzaamheden duren naar verwachting tot begin februari 2022. Door het weer en onvoorziene omstandigheden kan de planning wijzigen. Meer informatie over de werkzaamheden vindt u op deze pagina.

Meer informatie

Heeft u vragen over deze brief of wilt u meer informatie? Voor technische vragen kunt u contact opnemen met de uitvoerder van Verkley, Harry Drenth, via telefoonnummer 06 – 10 03 38 15. Hij is bereikbaar op werkdagen van 07:30 – 16:00 uur. Voor overige vragen kunt u bellen met Monique Fransman, omgevingsmanager van Verkley. Zij is van maandag t/m donderdag van 08:00 – 16:30 uur bereikbaar op 06 – 10 95 76 07 of per mail: monique.fransman@verkley.nl.