Uitbreiding elektriciteitsnet Siepweg, Sappemeer

Pagina laatst bijgewerkt op: 30 maart 2023, 10:34

 • Verwachte startdatum

  31 januari 2021
 • Verwachte einddatum

  31 december 2021
 • Status

  Afgerond
 • Type werkzaamheden

  Uitbreiding elektriciteitsnet
 • Beweegreden

  Deze werkzaamheden betreffen de aanleg van een kabelverbinding voor het zonnepark Solar Proactive B.V. dat wordt gebouwd nabij Siepweg te Sappemeer.Lees meer over werkzaamheden
 • Plaats

  Sappemeer
 • Omgeving

  Siepweg
 • Provincie

  Groningen
 • Betrokken partijen

  Enexis Netbeheer, Firma Baas
Loading Map

Werkzaamheden

Vanaf eind januari 2021 werkt onze aannemer Firma Baas in opdracht van Enexis Netbeheer aan het uitbreiden van het elektriciteitsnet in Sappemeer. De werkzaamheden vinden plaats op werkdagen tussen 07.00 uur en 16.30 uur.

Deze werkzaamheden betreffen de aanleg van een kabelverbinding voor het zonnepark Solar Proactive B.V. dat wordt gebouwd nabij Siepweg te Sappemeer. De verbinding komt uit het station Kropswolde aan de Woldweg. Het betreft een middenspanningskabel van 10 kV. De uitbreiding van de kabels komt vanuit Station Kropswolde aan de Woldweg te Sappemeer naar de Siepweg te Sappemeer.

De werkzaamheden duren naar verwachting tot eind 2021. Dit is voor een deel ook afhankelijk van bijv. de weersomstandigheden. Bij vorst of een opbreekverbod vanuit de gemeente kan er niet gewerkt worden. Hierdoor is het erg moeilijk om een exacte planning te maken. Wilt u graag weten wanneer er gewerkt gaat worden bij u in de straat, kunt u zich altijd informeren bij de uitvoerder van Baas.

Mogelijke overlast

Door deze werkzaamheden kan er (geluids-) overlast en verkeershinder ontstaan. Uiteraard proberen wij dit tot een minimum te beperken. Wij vragen hiervoor uw begrip.

Verkeersmaatregelen:

Tijdens de werkzaamheden, treffen wij verkeersmaatregelen. Het kan zijn dat uw perceel of woning geheel of gedeeltelijk niet bereikbaar is. De ruimte op de toegangswegen is gedurende deze periode ook beperkt.

Wordt mijn vuilcontainer opgehaald?

Ja, deze wordt gedurende werkzaamheden gewoon opgehaald. Echter kan het zijn dat voor uw huis de werkzaamheden plaatsvinden, het is dan raadzaam om de vuilcontainer daar te plaatsen waar geen werkzaamheden plaatsvinden. Vraag gerust aan de medewerkers van Baas waar deze dan het beste geplaatst kan worden.

Kan ik nog wel maken van elektriciteit?

In principe komt er geen onderbreking van de energievoorziening, of er moet een calamiteit ontstaan.

Kan ik nog wel maken van gas?

We voeren hier werkzaamheden uit aan de elektriciteitsleidingen. U kunt gewoon gebruik blijven maken van gas.

Meer informatie?

Heeft u nog vragen dan kunt u contact opnemen met onze klantenservice op de speciale telefoonnummer: 088-857 22 90. Bereikbaar op werkdagen van 8.00 uur tot 17.00 uur.

Klik hier  voor een compleet overzicht van alle projecten in Noord-Oost Nederland.

Veelgestelde vragen

 • Enexis Netbeheer doet er alles aan om de regels volgens het RIVM te volgen voor uw en onze veiligheid.