Vervanging gas- en waterleiding in omgeving Zaagmuldersweg, Groningen

De levering van water- of gas kan tijdens dit onderhoud soms onderbroken worden. Zo kunnen onze mensen veilig werken. Wij bedanken u voor uw begrip.

Pagina laatst bijgewerkt op: 17 maart 2023, 12:36

 • Verwachte startdatum

  12 april 2021
 • Verwachte einddatum

  30 juli 2021
 • Status

  Afgerond
 • Type werkzaamheden

  Vervanging gas- en waterleiding
 • Beweegreden

  Enexis Netbeheer en Waterbedrijf Groningen gaan werken aan het water- en gasnet. Zo blijft de gas- en watertoevoer naar uw huis of bedrijf betrouwbaar en veilig.Lees meer over werkzaamheden
 • Plaats

  Groningen
 • Omgeving

  Zaagmuldersweg, Wielewaalplein, Oosterhamrikkade en Vinkenstraat
 • Provincie

  Groningen
 • Betrokken partijen

  Enexis Netbeheer, Waterbedrijf Groningen, Baas
Loading Map

Werkzaamheden

Enexis Netbeheer en Waterbedrijf Groningen gaan werken aan het water- en gasnet. Zo blijft de gas- en watertoevoer naar uw huis of bedrijf betrouwbaar en veilig. Vanaf 12 april 2021 start de firma Baas in opdracht van Enexis Netbeheer en Waterbedrijf Groningen de werkzaamheden in de Zaagmuldersweg, Wielewaalplein, Oosterhamrikkade en Vinkenstraat. Deze werkzaamheden duren tot ongeveer week 30, juli 2021.

De werkzaamheden bestaan uit 2 verschillende delen; aanleggen van een nieuwe hoofdleiding voor gas en water en het (gedeeltelijk) vernieuwen van de gas- en wateraansluiting(en) naar uw huis (ook wel huisaansluiting genoemd). In beide gevallen bestaan de werkzaamheden vooral uit graven, vervangen van leidingen en het herstellen van de bestrating en/of aanplanting. Verder worden bij sommige panden de huisaansluitleidingen vervangen. Hiervoor wordt apart een afspraak met u gemaakt.

Als wij uw huisaansluiting vervangen of dat deze wordt overgezet op de nieuwe leiding, hebben we toegang tot uw woning nodig. De aannemer neemt persoonlijk contact met u op om een afspraak te maken over de exacte datum en tijdstip.

Mogelijke overlast

Tijdens de werkzaamheden aan het gas- en waterleidingnet komt u tijdelijk voor een korte periode zonder gas en/of water te zitten. Dit is noodzakelijk om de werkzaamheden veilig en correct te kunnen uitvoeren. U wordt vooraf hierover geïnformeerd. Onze monteurs checken ook altijd of de nieuwe huisaansluitingen goed zijn uitgevoerd.

Tijdens de werkzaamheden blijft de toegang tot uw woning en/of bedrijfspand gegarandeerd. De weg wordt ter plaatse van het werkvak waar containers staan en de leidingen worden gelegd versmald. Het doorgaand fietsverkeer blijft doorgang vinden. De tijden voor de bevoorrading van winkels blijft zoals het nu ook is. Verkeersregelaars zullen de bevoorrading begeleiden. Het vervangen van de leidingen wordt in verschillende fasen uitgevoerd, zodat de weg maximaal toegankelijk blijft. Voor de te maken wegkruisingen worden verkeersomleidingen verzorgd.

Meer informatie

Actuele informatie over de werkzaamheden in uw buurt kunt u zowel op deze website als op de website van Waterbedrijf Groningen vinden. Heeft u toch nog een vraag? Neem dan contact met ons op: Waterbedrijf Groningen: 050-3688688.

Veelgestelde vragen

 • Indien er specifieke eisen of vragen zijn, bijvoorbeeld over rolstoeltoegankelijkheid, over de gas-en water onderbrekingen etc., geeft u dit dan s.v.p. door aan één van de onderstaande contactpersonen:

  Jaap van der Heide, uitvoerder van aannemer Baas via j.vanderheide@baasbv.nl of 06-30290526.

 • Enexis Netbeheer doet er alles aan om de regels volgens het RIVM te volgen voor uw en onze veiligheid.