Vervanging gas- en waterleiding Praediniussingel, Groningen

De levering van water- of gas kan tijdens dit onderhoud soms onderbroken worden. Zo kunnen onze mensen veilig werken. Wij bedanken u voor uw begrip.

Pagina laatst bijgewerkt op: 10 december 2021, 14:47

 • Verwachte startdatum

  31 mei 2021
 • Verwachte einddatum

  31 juli 2021
 • Status

  Afgerond
 • Type werkzaamheden

  Vervanging gas- en waterleiding
 • Beweegreden

  Vanaf 31 mei 2021 start onze aannemer A.Hak met werkzaamheden aan de gas- en waterleidingen. Lees meer over werkzaamheden
 • Plaats

  Groningen
 • Omgeving

  Praediniussingel
 • Provincie

  Groningen
 • Betrokken partijen

  Enexis Netbeheer, Firma A. Hak Waterbedrijf Groningen
Loading Map

Werkzaamheden

Vanaf 31 mei 2021 start onze aannemer A.Hak met werkzaamheden aan de gas- en waterleidingen. Dit doet de firma A.Hak in opdracht van Enexis Netbeheer en Waterbedrijf Groningen. De werkzaamheden zijn afgestemd met de gemeente Groningen.

Het vervangen van de leidingen is een omvangrijk werk. We starten in week 22 (31 mei) met de werkzaamheden die tot eind juli (week 29) duren. Tijdens de werkzaamheden kan er gebruik worden gemaakt van een grondzuiger. Dit zorgt voor een schone werkomgeving. Deze planning is onder voorbehoud; door het weer en onvoorziene omstandigheden kan dit wijzigen.

Gedurende onze werkzaamheden hoeven wij niet in uw woning te zijn, maar werken wij buiten in “open ontgraving”. Bij deze open ontgravingen graven wij sleuven in de trottoirs waardoor de leidingen voor ons toegankelijk zijn. Na het werk wordt de sleuf weer gedicht en de bestrating hersteld.

Mogelijke overlast

U wordt tijdig geïnformeerd wanneer de gas- watertoevoer naar uw huis/pand wordt onderbroken. In sommige gevallen moeten we ook de huisaansluiting vervangen, hiervoor maken we apart een afspraak. Aan het einde van de werkdag wordt de gas- watertoevoer weer hersteld en controleren we of alles weer geheel veilig werkt. Daarvoor moeten wij in uw meterkast zijn en is uw aanwezigheid noodzakelijk. De aannemer maakt hiervoor met u een afspraak. En uiteraard hanteren wij hierbij de geldende Corona-richtlijnen en voorzorgsmaatregelen.

Vanzelfsprekend stellen wij, naast alle zorgvuldige voorbereidingen, ook tijdens de uitvoering alles in het werk om het ongemak zo veel mogelijk te beperken. Helaas zal er altijd sprake zijn van enige overlast, denkt u hierbij aan geluids- en verkeershinder. Wij vragen hiervoor uw begrip.

Wij beperken de overlast tot een minimum en zorgen dat uw woning of pand bereikbaar blijft. De wegen blijven voor al het verkeer toegankelijk, maar de parkeervakken zijn gestremd. Wij vragen u daarom elders te parkeren. Ook verzoeken wij u geen fietsen op de trottoirs te plaatsen.

Ons werkgebied zetten we af met schildjes. Mocht u slecht ter been zijn en hulp nodig hebben, dan horen wij dat graag. Wij werken van maandag tot en met vrijdag van 07:00 - 16:00 uur en incidenteel wordt buiten deze tijden gewerkt. Wij danken u alvast voor uw medewerking en vertrouwen op uw begrip.

Meer informatie

Indien u specifieke vragen heeft zoals, bijvoorbeeld over rolstoeltoegankelijkheid, over de gas onderbreking etc., geeft u dit dan s.v.p. door aan onze contactpersoon:

Johnny Schepers omgevingsmanager van aannemer A.Hak telefoonnr. 06 10563153 of met ons kantoor 0592 278240, e-mailadres jschepers@a-hak.nl

Veelgestelde vragen

 • Enexis Netbeheer doet er alles aan om de regels volgens het RIVM te volgen voor uw en onze veiligheid.