Vervanging gas- en waterleiding Paterswoldeweg-Eeldersingel, Groningen

De levering van water- of gas kan tijdens dit onderhoud soms onderbroken worden. Zo kunnen onze mensen veilig werken. Wij bedanken u voor uw begrip.

Pagina laatst bijgewerkt op: 29 december 2021, 17:17

 • Verwachte startdatum

  19 mei 2021
 • Verwachte einddatum

  12 november 2021
 • Status

  Afgerond
 • Type werkzaamheden

  Vervanging gas- en waterleiding
 • Beweegreden

  Vanaf 19 mei 2021 start onze aannemer Verkley met werkzaamheden aan de gas- en waterleidingen. Dit doet de firma Verkley in opdracht van Enexis Netbeheer en Waterbedrijf Groningen. Lees meer over werkzaamheden
 • Plaats

  Groningen
 • Omgeving

  Paterswoldeweg-Eeldersingel
 • Provincie

  Groningen
 • Betrokken partijen

  Enexis Netbeheer, Waterbedrijf Groningen, Verkley
Loading Map

Werkzaamheden

Vanaf 19 mei 2021 start onze aannemer Verkley met werkzaamheden aan de gas- en waterleidingen. Dit doet de firma Verkley in opdracht van Enexis Netbeheer en Waterbedrijf Groningen. De werkzaamheden zijn afgestemd met de gemeente Groningen.

Het vervangen van de leidingen is een omvangrijk werk. We starten in week 20 en de werkzaamheden zullen tot half november duren. Maandag 19 mei starten wij in de Paterswoldeweg t.h.v. nummer 18 om op 11 juni (week 23) vlak voor de kruising met de Eeldersingel te eindigen. Hieronder ziet u het volledige tracé, waarbij fase I en II specifiek de werkzaamheden aan de Paterswoldeweg betreft. Deze planning is onder voorbehoud; door het weer en onvoorziene omstandigheden kan dit wijzigen.

Gedurende onze werkzaamheden hoeven wij niet in uw woning te zijn, maar werken wij buiten in “open ontgraving”. Bij deze open ontgravingen graven wij sleuven in de trottoirs waardoor de leidingen voor ons toegankelijk zijn. Na het werk wordt de sleuf weer gedicht en de bestrating hersteld.

Mogelijke overlast

Er zijn woningen die tijdelijk geen water en/of gas zullen hebben. Wij kunnen dit helaas niet voorkomen. Is dat ook bij u het geval, dan ontvangt u hierover tijdig bericht. Aan het einde van de dag heeft u altijd weer water en/of gas in uw woning.

Wij beperken de overlast tot een minimum en zorgen dat uw woning of pand bereikbaar blijft. De wegen blijven voor al het verkeer toegankelijk, maar de parkeervakken zijn gestremd. Wij vragen u daarom elders te parkeren. Ook verzoeken wij u geen fietsen op de trottoirs te plaatsen.

Ons werkgebied zetten we af met schildjes. Mocht u slecht ter been zijn en hulp nodig hebben, dan horen wij dat graag. Wij werken van maandag tot en met vrijdag van 07:00 - 16:00 uur en incidenteel wordt buiten deze tijden gewerkt. Wij danken u alvast voor uw medewerking en vertrouwen op uw begrip.

Meer informatie

Op deze pagina en waterbedrijf Groningen leest u meer over de werkzaamheden.

Heeft u technische vragen of vragen over de planning dan kunt u onze uitvoerder Geert Jan Rozeboom bereiken op 06-12565117 (ma-vr 07:00-16:00).

Voor overige vragen kunt u terecht bij onze omgevingsmanager Monique Fransman. Zij is bereikbaar op 06-10957607 (ma-do 08:00-16:30).

Veelgestelde vragen

 • Enexis Netbeheer doet er alles aan om de regels volgens het RIVM te volgen voor uw en onze veiligheid.