Groningen: Vervanging gas- en waterleiding Rijksweg

De huidige leidingen zijn grotendeels in de jaren 60 gelegd en daarom aan vervanging toe.

Pagina laatst bijgewerkt op: 4 januari 2023, 13:00

 • Verwachte startdatum

  11 april 2022
 • Verwachte einddatum

  23 december 2022
 • Status

  Afgerond
 • Type werkzaamheden

  Vervanging gas- en waterleiding
 • Beweegreden

  De huidige leidingen zijn grotendeels in de jaren 60 gelegd en daarom aan vervanging toe.Lees meer over werkzaamheden
 • Plaats

  Groningen
 • Omgeving

  Rijksweg
 • Provincie

  Groningen
 • Betrokken partijen

  Enexis Netbeheer A. Hak
Loading Map
Nieuwe elektriciteitsaansluiting

Werkzaamheden

Enexis Netbeheer en Waterbedrijf Groningen gaan aan de Rijksweg in Groningen werken aan het gas- en waterleidingnet. Dit doen we om het net betrouwbaar te houden en toekomstbestendig te maken. Aannemer A. Hak voert de werkzaamheden uit in opdracht van bovengenoemde partijen. .

Wat houden de werkzaamheden in

We gaan de hoofdleidingen voor water en gas vernieuwen. De werkzaamheden starten half april 2022 en we verwachten in december 2022 gereed te zijn.

Meer informatie over wat, wanneer en hoe ontvangt u binnenkort van ons per brief.

Mogelijke overlast

Overlast

 • De werkzaamheden (zie bovenstaand kaartje) zorgen voor enige hinder en ongemak. Het gaat daarbij mogelijk om geluidshinder, verkeershinder en/of ongemak met parkeren. Dit is helaas onvermijdelijk. Wij vragen daarvoor uw begrip.
 • Vanzelfsprekend stellen wij, naast een zorgvuldige voorbereiding, ook tijdens de uitvoering zo veel mogelijk in het werk om het ongemak voor u te beperken en waar mogelijk te voorkomen.
 • Om het zo goed mogelijk te kunnen organiseren verzoeken wij bewoners en ondernemers die in de boven genoemde straten beschikken over een eigen parkeerplek, garage, etc. contact met ons op te nemen. Dat kan via een onderstaande contactgegevens . Wij zoeken dan in overleg met u waar mogelijk naar een passende oplossing.

De werkzaamheden en verkeersmaatregelen gebeuren in overleg en met goedkeuring van de Gemeente Groningen en onder toezicht van Waterbedrijf Groningen en Enexis Netbeheer.

Veiligheid

Voor uw en onze veiligheid worden er rond onze werkzaamheden hekwerken geplaatst. Mocht er onvoldoende ruimte zijn om een beloopbaar deel van het trottoir langs uw pand open te houden, dan wordt er een loopbrug naar uw deur aangelegd. Uw woning en/of winkelpand blijft dus bereikbaar.

De meeste parkeerplaatsen in de omgeving/-straat zijn niet beschikbaar tijdens onze werkzaamheden. Een aantal parkeerplaatsen worden bezet om onze werkzaamheden uit te voeren.

Uiteraard hanteren wij tijdens de uitvoering de geldende Corona-richtlijnen en voorzorgsmaatregelen.

Meer informatie?

Indien u specifieke vragen heeft zoals, bijvoorbeeld over rolstoeltoegankelijkheid. Neemt u dan tijdens kantooruren telefonisch contact op met: Johnny Schepers, omgevingsmanager van de firma A. Hak: 06-10 56 3153 of met ons kantoor: 0592-278240, mailadres jschepers@a-hak.nl.