Groningen: vervanging gasleiding Helperlinie

De huidige leidingen zijn grotendeels in de jaren 60 gelegd en daarom aan vervanging toe.

Pagina laatst bijgewerkt op: 6 juli 2022, 17:11

 • Verwachte startdatum

  17 maart 2022
 • Verwachte einddatum

  8 april 2022
 • Status

  Afgerond
 • Type werkzaamheden

  Vervanging gasleiding
 • Beweegreden

  Dit doen we om het net betrouwbaar en toekomstbestendig te maken.Lees meer over werkzaamheden
 • Plaats

  Groningen
 • Omgeving

  Helperlinie
 • Provincie

  Groningen
 • Betrokken partijen

  Enexis netbeheer A.Hak Construct North
Loading Map
Monteur voor werkbus met gereedschap close up

Werkzaamheden

Enexis Netbeheer gaat aan de Helperlinie in het voetpad en rijbaan in Groningen werken aan het gasleidingnet. Dit doen we om het net betrouwbaar en toekomstbestendig te maken. Aannemer A.Hak voert de werkzaamheden uit aan het hoofdleidingnet en aannemer Construct North aan de huisaansluiting in opdracht van Enexis Netbeheer. Graag informeren wij u over de werkzaamheden met deze brief.

Wat houden de werkzaamheden in

We gaan de gasleidingen vernieuwen. De werkzaamheden worden uitgevoerd op werkdagen tussen 7:00 tot circa 16:30 uur. Tijdens de werkzaamheden kan er gebruik worden gemaakt van een grondzuiger. Dit zorgt voor een schone werkomgeving.

Hoe lang duren de werkzaamheden?

De werkzaamheden starten naar verwachting donderdag 17 maart en zijn naar verwachting vrijdag 8 april afgerond.

Mogelijke overlast

Wat merkt u van de werkzaamheden (bereikbaarheid van uw woning/pand)?

 • De werkzaamheden (zie ook bijgesloten kaartje) worden afgezet met duidelijke bebording.
 • Dit is nodig voor het creëren van een veilige werkplek voor de medewerkers en zorgt tevens voor een veilige omgeving voor u en voorbijgangers. Ook wordt een deel van de weg afgesloten. Omleidingen worden met bebording aangegeven.

 • Voor meer informatie kunt u ook deze site regelmatig checken.

 • Er geldt tevens een parkeerverbod ter hoogte van het werk vak, om een doorgang te houden voor het verkeer.
 • Tijdens het aanleggen van de leidingen kan het zijn dat uw pand tijdelijk niet per voertuig bereikbaar is. Wij proberen uw pand zo goed mogelijk bereikbaar te houden maar kunnen dit niet garanderen.
 • Uw woning of bedrijfspand blijft tijdens de werkzaamheden goed te voet bereikbaar. Dit gebeurt door middel van een loopbrug met leuning voor de voordeur van uw pand.
 • Indien u mindervalide of slecht ter been bent, kunt u contact met ons opnemen. Zie daarvoor het onderstaande telefoonnummer of mailadres. Wij zorgen dan voor een passende oplossing.

Alle werkzaamheden, verkeersmaatregelen en omleidingen en dergelijke gebeuren in overleg en met goedkeuring van de Gemeente Groningen, Van Mesdag Kliniek en onder toezicht van Enexis Netbeheer.

Wat moet u nog meer weten?

Wat betekent dit voor de levering van gas in uw huis /pand?

Gastoevoer onderbroken

U wordt tijdig geïnformeerd indien van toepassing wanneer de gastoevoer naar uw huis/pand wordt onderbroken. Uiteraard hanteren wij tijdens de uitvoering de geldende Corona-richtlijnen en voorzorgsmaatregelen. Vanzelfsprekend stellen wij, naast alle zorgvuldige voorbereidingen, ook tijdens de uitvoering alles in het werk om het ongemak zo veel mogelijk te beperken.

Het kan zijn dat uw huisaansluiting ook vervangen moet worden, deze werkzaamheden worden uitgevoerd door een andere aannemer, ook in opdracht van Enexis Netbeheer namelijk Construct North. Indien dit noodzakelijk blijkt te zijn neemt Construct North hiervoor contact met u op.

Helaas zal er altijd sprake zijn van enige overlast, denkt u hierbij aan geluids- en verkeershinder.

Wij vragen hiervoor uw begrip.

Meer informatie?

Indien u specifieke vragen heeft zoals, bijvoorbeeld over rolstoeltoegankelijkheid, over de gas onderbreking etc., geeft u dit dan s.v.p. door aan onze contactpersoon:

Johnny Schepers omgevingsmanager telefoonnr. 06 10 56 31 53 of met ons kantoor 0592 27 82 40, mailadres jschepers@a-hak.nl