Vervanging gasleiding in omgeving Hereweg, Groningen

De levering van gas kan tijdens dit onderhoud soms onderbroken worden. Zo kunnen onze mensen veilig werken. Wij bedanken u voor uw begrip.

Pagina laatst bijgewerkt op: 30 maart 2023, 10:43

 • Verwachte startdatum

  22 februari 2021
 • Verwachte einddatum

  25 februari 2022
 • Status

  Afgerond
 • Type werkzaamheden

  Vervanging gasleiding
 • Beweegreden

  Het gasleidingnet in Groningen is grotendeels aan vervanging toe. De aannemer vervangt het leidingnet volgens de nieuwste inzichten en stand van de techniek.Lees meer over werkzaamheden
 • Plaats

  Groningen
 • Omgeving

  Hereweg, Anna Paulownastraat, Sterrebosstraat
 • Provincie

  Groningen
 • Betrokken partijen

  Enexis Netbeheer, Visser & Smit Hanab
Loading Map

Werkzaamheden

Vanaf 22 februari 2021 tot medio september 2021 worden er door aannemer Visser & Smit Hanab in opdracht van Enexis Netbeheer werkzaamheden uitgevoerd in Groningen, waarbij de oude gasleidingen worden vervangen.

Het gasleidingnet in Groningen is grotendeels aan vervanging toe. De aannemer vervangt het leidingnet volgens de nieuwste inzichten en stand van de techniek.

De verwachting is dat week 38 (medio september 2021) de werkzaamheden gereed zijn. Dit is voor een deel ook afhankelijk van b.v. de weersomstandigheden. Bij vorst of een opbreekverbod vanuit de gemeente kan er niet gewerkt worden. Hierdoor is het erg moeilijk om een exacte planning te maken. Wilt u graag weten wanneer er gewerkt gaat worden bij u in de straat, kunt u altijd informeren bij Maxim Overdijk van Visser & Smit Hanab.

Waarom duren de werkzaamheden zo lang? We kunnen de gasleidingen niet in een keer in zijn geheel vernieuwen, dat gaat in delen. We willen er ook voor zorgen dat de situatie veilig is en blijft.

Mogelijke overlast

Voor de deur en op volgorde van de onderstaande adressen wordt de hoofdleiding vervangen:

 • Anna Paulownastraat 2 t/m 68 (ca. 6.5 weken)
 • Sterrebosstraat 8 t/m 16 (ca. 1 week)
 • Hereweg 67 t/m 87 (ca. 7.5 weken)
 • Hereweg 20 t/m 118 (ca. 15 weken)

Kan ik nog wel gebruik maken van gas?

Het is mogelijk dat uw gastoevoer tijdelijk (enkele uren) wordt onderbroken. Dit is nodig voor het overzetten van de gas-aansluitleiding van de huidige hoofdleiding op de nieuw aangelegde hoofdleiding. Deze onderbrekingen vinden plaats op werkdagen tussen 08.00 uur en 16.30 uur. In deze gevallen brengt de aannemer u op de hoogte door middel van een brief met instructies voor het waarborgen van de veiligheid, instructies rondom het coronabeleid en contactgegevens voor technische vragen.

Kan ik nog wel gebruik maken van stroom?

We voeren hier werkzaamheden uit aan de gasleidingen. U kunt gewoon gebruik blijven maken van elektriciteit.

Doet mijn verwarming het nog wel?

Als wij tijdelijk de gastoevoer naar uw huis of bedrijf onderbreken, werken onder andere uw cv-ketel, gasfornuis, kachel en boiler niet meer. Zet van tevoren eventueel de verwarming wat hoger en sluit ramen, deuren en gordijnen om warmte binnen te houden. We doen er alles aan om de tijd dat u geen gas heeft zo kort mogelijk te houden.

Saneringen huisaansluiting?

Het kan zijn dat u benaderd wordt / bent voor het vernieuwen van uw huisaansluiting. Wij trachten deze werkzaamheden zoveel mogelijk vooraf of tijdens de werkzaamheden aan de hoofdleiding uit te voeren. Mocht dit op uw adres van toepassing zijn dan wordt u hierover apart geïnformeerd. Er zullen dan specifieke afspraken met u worden gemaakt.

Welke hinder kan ik nog meer ondervinden van de werkzaamheden?

Tijdens de uitvoering kunt u werkverkeer of graafmachines in uw straat aantreffen. Hierdoor kunt u last hebben van trillingen of lawaai.

Verkeers- en parkeeroverlast?

Tijdens deze werkzaamheden is enige verkeersoverlast niet te voorkomen. Door duidelijke alternatieven te bieden hopen wij de overlast zoveel mogelijk te beperken. Wij zullen in dat geval tijdig aankondigingsborden plaatsen. Tevens zullen wij bij extreme overlast ook brieven verstrekken (met name m.b.t. de parkeersituatie) met aanvullende informatie. Woningen en bedrijven blijven steeds te voet bereikbaar.

Hereweg 20 t/m 118

De gasleiding ligt hier in het fietspad. Dit betekent dat het fietspad gedurende de werkzaamheden ter hoogte van het werkvak (ca.50 meter) wordt gestremd. Fietsverkeer vindt wel doorgang maar ons advies is om rekening te houden met de situatie en waar mogelijk een alternatieve route te kiezen. Alvast bedankt voor uw begrip.

Wordt mijn vuilcontainer opgehaald?

Ja deze wordt gedurende werkzaamheden gewoon opgehaald. Echter kan het zijn dat voor uw huis de werkzaamheden plaatsvinden, het is dan raadzaam om de vuilcontainer daar te plaatsen waar geen werkzaamheden plaatsvinden. Vraag gerust aan de medewerkers van de aannemer waar deze dan het beste geplaatst kan worden.

Bomenplan

Er zijn maatregelen getroffen om de bomen in de buurt van de werkzaamheden te beschermen. Er wordt gewerkt met een bomenplan dat met de gemeente is afgestemd. Zo is onder meer afgesproken dat een boomspecialist toezicht houdt tijdens (graaf)werkzaamheden.

Groenvoorzieningen

In overleg met wijkbeheer is er afgesproken dat de groenvoorzieningen in huidige staat worden hersteld. Heeft u hierover specifieke vragen en/of zorgen neem dan contact op met onderstaande.

Meer informatie?

Heeft u nog vragen en/of opmerkingen neem dan gerust contact met M. Overdijk moverdijk@VSHanab.nl.

Veelgestelde vragen

 • Enexis Netbeheer doet er alles aan om de regels volgens het RIVM te volgen voor uw en onze veiligheid.