Vervanging gasleiding Herestraat, Groningen

De levering van gas kan tijdens dit onderhoud soms onderbroken worden. Zo kunnen onze mensen veilig werken. Wij bedanken u voor uw begrip.

Pagina laatst bijgewerkt op: 30 maart 2023, 10:44

 • Verwachte startdatum

  19 april 2021
 • Verwachte einddatum

  5 juli 2021
 • Status

  Afgerond
 • Type werkzaamheden

  Vervanging gasleiding
 • Beweegreden

  Het gasleidingnet in Groningen is grotendeels aan vervanging toe. De aannemer vervangt het leidingnet volgens de nieuwste inzichten en stand van de techniek.Lees meer over werkzaamheden
 • Plaats

  Groningen
 • Omgeving

  Herestraat
 • Provincie

  Groningen
 • Betrokken partijen

  Enexis Netbeheer, A. Hak
Loading Map

Werkzaamheden

Vanaf 19 april 2021 tot begin juli 2021 worden er door aannemer A. Hak in opdracht van Enexis Netbeheer werkzaamheden uitgevoerd in Groningen, waarbij de oude gasleidingen worden vervangen.

Het gasleidingnet in Groningen is grotendeels aan vervanging toe. De aannemer vervangt het leidingnet volgens de nieuwste inzichten en stand van de techniek.

De verwachting is dat week 27 (begin juli 2021) de werkzaamheden gereed zijn. De werkzaamheden vinden plaats aan de kant van de oneven huisnummers van de Herestraat. Wilt u graag weten wanneer er gewerkt gaat worden bij u in de straat, kunt u altijd informeren bij Johnny Schepers van de firma A. Hak. Indien de horeca tussentijds weer open mag doen wij uiteraard onze uiterste best om hier rekening mee te houden, en uiteraard geldt ook in algemene zin dat wij ons uiterste best doen om overlast zoveel mogelijk te beperken.

Waarom duren de werkzaamheden zo lang? We kunnen de gasleidingen niet in een keer in zijn geheel vernieuwen, dat gaat in delen. We willen er ook voor zorgen dat de situatie veilig is en blijft.

Mogelijke overlast

Wat merkt u van de werkzaamheden (bereikbaarheid van uw woning/pand)?:

 • Elke fase (zie ook kaartje hierboven) wordt telkens afgezet met duidelijke bebording. Dit is nodig voor het creëren van een veilige werkplek voor de medewerkers en zorgt tevens voor een veilige omgeving voor u en voorbijgangers. Per fase wordt de straat afgesloten voor fietsers, met uitzondering voor voetgangers. Omleidingen worden met bebording aangegeven.
 • Alle werkzaamheden worden gepubliceerd op www.groningenbereikbaar.nl/slimmekaart  en op deze site.
 • Er geldt telkens een parkeerverbod ter hoogte van het werkvak, om een doorgang te houden voor het overig verkeer. Dit wordt aangegeven met duidelijk bebording.
 • Tijdens het aanleggen van de leidingen kan het zijn dat uw pand tijdelijk niet per voertuig bereikbaar is. Wij proberen uw pand zo goed mogelijk bereikbaar te houden maar kunnen dit niet garanderen.
 • Uw woning of bedrijfspand blijft tijdens de werkzaamheden goed te voet bereikbaar. Dit gebeurt door middel van een loopbrug met leuning voor de voordeur van uw pand.
 • Indien u mindervalide of slecht ter been bent, kunt u contact opnemen met Johnny Schepers van de firma A. Hak. Zie daarvoor het onderstaande telefoonnummer of mailadres. Wij zorgen dan voor een passende oplossing.

Kan ik nog wel gebruik maken van gas?

U wordt tijdig geïnformeerd wanneer de gastoevoer naar uw huis/pand wordt onderbroken. Aan het einde van de werkdag wordt de gastoevoer weer hersteld en controleren we of alles weer geheel veilig werkt. Daarvoor moeten wij in uw meterkast zijn en is uw aanwezigheid noodzakelijk. De aannemer maakt hiervoor met u een afspraak. En uiteraard hanteren wij hierbij de geldende Corona-richtlijnen en voorzorgsmaatregelen.

Vanzelfsprekend stellen wij, naast alle zorgvuldige voorbereidingen, ook tijdens de uitvoering alles in het werk om het ongemak zo veel mogelijk te beperken. Helaas zal er altijd sprake zijn van enige overlast, denkt u hierbij aan geluids- en verkeershinder. Wij vragen hiervoor uw begrip.

Kan ik nog wel gebruik maken van stroom?

We voeren hier werkzaamheden uit aan de gasleidingen. U kunt gewoon gebruik blijven maken van elektriciteit.

Doet mijn verwarming het nog wel?

Als wij tijdelijk de gastoevoer naar uw huis of bedrijf onderbreken, werken onder andere uw cv-ketel, gasfornuis, kachel en boiler niet meer. Zet van tevoren eventueel de verwarming wat hoger en sluit ramen, deuren en gordijnen om warmte binnen te houden. We doen er alles aan om de tijd dat u geen gas heeft zo kort mogelijk te houden.

Saneringen huisaansluiting?

Het kan zijn dat u benaderd wordt/bent voor het vernieuwen van uw huisaansluiting. Wij trachten deze werkzaamheden zoveel mogelijk vooraf of tijdens de werkzaamheden aan de hoofdleiding uit te voeren. Mocht dit op uw adres van toepassing zijn dan wordt u hierover apart geïnformeerd. Er zullen dan specifieke afspraken met u worden gemaakt.

Welke hinder kan ik nog meer ondervinden van de werkzaamheden?

Tijdens de uitvoering kunt u werkverkeer of graafmachines in uw straat aantreffen. Hierdoor kunt u last hebben van trillingen of lawaai.

Verkeers- en parkeeroverlast?

Tijdens deze werkzaamheden is enige verkeersoverlast niet te voorkomen. Door duidelijke alternatieven te bieden hopen wij de overlast zoveel mogelijk te beperken. Wij zullen in dat geval tijdig aankondigingsborden plaatsen. Tevens zullen wij bij extreme overlast ook brieven verstrekken (met name m.b.t. de parkeersituatie) met aanvullende informatie. Woningen en bedrijven blijven steeds te voet bereikbaar.

Alle werkzaamheden, verkeersmaatregelen en omleidingen en dergelijke gebeuren in overleg en met goedkeuring van de Gemeente Groningen en onder toezicht van Enexis Netbeheer.

Wordt mijn vuilcontainer opgehaald?

Ja deze wordt gedurende werkzaamheden gewoon opgehaald. Echter kan het zijn dat voor uw huis de werkzaamheden plaatsvinden, het is dan raadzaam om de vuilcontainer daar te plaatsen waar geen werkzaamheden plaatsvinden. Vraag gerust aan de medewerkers van de aannemer waar deze dan het beste geplaatst kan worden.

Meer informatie?

Indien u specifieke vragen heeft zoals, bijvoorbeeld over rolstoeltoegankelijkheid, over de gas onderbreking etc., geeft u dit dan s.v.p. door aan onze contactpersoon:

Johnny Schepers, omgevingsmanager van aannemer A.Hak: 06-10563153 of 0592-278240 (kantoor) of jschepers@a-hak.nl.

Veelgestelde vragen

 • Enexis Netbeheer doet er alles aan om de regels volgens het RIVM te volgen voor uw en onze veiligheid.