Vervanging gas- en waterleiding in omgeving Poelestraat, Groningen

De huidige leidingen zijn grotendeels in de jaren 60 gelegd en daarom aan vervanging toe.

Pagina laatst bijgewerkt op: 17 maart 2023, 12:42

 • Verwachte startdatum

  13 september 2021
 • Verwachte einddatum

  25 februari 2022
 • Status

  Afgerond
 • Type werkzaamheden

  Vervanging gas- en waterleiding
 • Beweegreden

  Enexis Netbeheer en Waterbedrijf Groningen gaan werken aan het water- en gasnet. Zo blijft de gas- en watertoevoer naar uw huis of bedrijf betrouwbaar en veilig.Lees meer over werkzaamheden
 • Plaats

  Groningen
 • Omgeving

  Poelestraat, Peperstraat
 • Provincie

  Groningen
 • Betrokken partijen

  Enexis Netbeheer Waterbedrijf Groningen A. Hak
Loading Map
Legenda werkzaamheden Enexis

Werkzaamheden

Enexis Netbeheer en Waterbedrijf Groningen gaan werken aan het water- en gasnet. Zo blijft de gas- en watertoevoer naar uw huis of bedrijf betrouwbaar en veilig. Vanaf 13 september 2021 start de firma A. Hak in opdracht van Enexis Netbeheer en Waterbedrijf Groningen de werkzaamheden in Achter de Muur, Kleine Peperstraat, Poelestraat en Peperstraat. Deze werkzaamheden duren tot ongeveer 25 februari 2022.

De werkzaamheden bestaan uit 2 verschillende delen; aanleggen van een nieuwe hoofdleiding voor gas en water en het (gedeeltelijk) vernieuwen van de gas- en wateraansluiting(en) naar uw huis (ook wel huisaansluiting genoemd). In beide gevallen bestaan de werkzaamheden vooral uit graven, vervangen van leidingen en het herstellen van de bestrating en/of aanplanting. Verder worden bij sommige panden de huisaansluitleidingen vervangen. Hiervoor wordt apart een afspraak met u gemaakt.

Als wij uw huisaansluiting vervangen of dat deze wordt overgezet op de nieuwe leiding, hebben we toegang tot uw woning nodig. De aannemer neemt persoonlijk contact met u op om een afspraak te maken over de exacte datum en tijdstip.

Mogelijke overlast

Tijdens de werkzaamheden aan het gas- en waterleidingnet komt u tijdelijk voor een korte periode zonder gas en/of water te zitten. Dit is noodzakelijk om de werkzaamheden veilig en correct te kunnen uitvoeren. U wordt vooraf hierover geïnformeerd. Onze monteurs checken ook altijd of de nieuwe huisaansluitingen goed zijn uitgevoerd.

Tijdens de werkzaamheden blijft de toegang tot uw woning en/of bedrijfspand gegarandeerd. De weg wordt ter plaatse van het werkvak waar containers staan en de leidingen worden gelegd versmald. Het doorgaand fietsverkeer blijft doorgang vinden. De tijden voor de bevoorrading van winkels blijft zoals het nu ook is. Verkeersregelaars zullen de bevoorrading begeleiden. Het vervangen van de leidingen wordt in verschillende fasen uitgevoerd, zodat de weg maximaal toegankelijk blijft. Voor de te maken wegkruisingen worden verkeersomleidingen verzorgd.

Wat betekent dit voor de bereikbaarheid van uw woning/pand?

 • Elke fase (zie ook bovenstaand kaartje) wordt afgezet met duidelijke bebording. Dit is nodig voor het creëren van een veilige werkplek voor de medewerkers en zorgt tevens voor een veilige omgeving voor u en voorbijgangers. Per fase kan de straat worden afgesloten met uitzondering voor voetgangers. Omleiding worden met bebording aangegeven.

 • Alle werkzaamheden worden gepubliceerd op www.groningenbereikbaar.nl/slimmekaart, Voor meer informatie kunt u ook naar www.enexis.nl/actueel

 • Er geldt een parkeerverbod ter hoogte van het werk vak, om een doorgang te houden voor het overig verkeer.

 • Tijdens het aanleggen van de leidingen kan het zijn dat uw pand tijdelijk niet per voertuig bereikbaar is. Wij proberen uw pand zo goed mogelijk bereikbaar te houden maar kunnen dit niet garanderen.

 • Uw woning of bedrijfspand blijft tijdens de werkzaamheden goed te voet bereikbaar. Dit gebeurt door middel van een loopbrug met leuning voor de voordeur van uw pand.

 • Indien u mindervalide of slecht ter been bent, kunt u contact met ons opnemen. Zie daarvoor het onderstaande telefoonnummer of mailadres. Wij zorgen dan voor een passende oplossing.

Actuele informatie

Actuele informatie over de werkzaamheden in uw buurt kunt u zowel op deze website als op de website van Waterbedrijf Groningen vinden. Heeft u toch nog een vraag? Neem dan contact met ons op: Waterbedrijf Groningen: 050-3688688.

Of met Johnny Schepers omgevingsmanager van aannemer A. Hak telefoonnr. 0610563153 of met ons kantoor 0592 278240, mailadres jschepers@a-hak.nl