Groningen, vervanging gas- waterleidingen en elektriciteitskabels in de Oranjesingel-Noorderplantsoen

De huidige leidingen en kabels zijn grotendeels in de jaren 60 gelegd en daarom aan vervanging toe.

Pagina laatst bijgewerkt op: 6 juli 2022, 17:11

 • Verwachte startdatum

  25 oktober 2021
 • Verwachte einddatum

  27 mei 2022
 • Status

  Afgerond
 • Type werkzaamheden

  Vervanging gas- en elektriciteitsleiding
 • Beweegreden

  De huidige leidingen en kabels zijn grotendeels in de jaren 60 gelegd en daarom aan vervanging toe.Lees meer over werkzaamheden
 • Plaats

  Groningen
 • Omgeving

  Oostersingel en Noorderplantsoen
 • Provincie

  Groningen
 • Betrokken partijen

  Enexis Netbeheer Waterbedrijf Groningen Verkley
Loading Map

Werkzaamheden

Gedurende onze werkzaamheden hoeven wij niet in uw woning te zijn, maar werken wij buiten in “open ontgraving”. Bij deze open ontgravingen graven wij sleuven in de trottoirs waardoor de leidingen en kabels voor ons toegankelijk zijn. Na het werk wordt de sleuf weer gedicht en de bestrating hersteld.

Start en duur

Het vervangen van de kabels en leidingen is een omvangrijk werk. We starten 25 oktober in de Prinsesseweg, bij de kruising met de Adelheidstraat. We werken straat voor straat. Voordat wij bij u in de straat beginnen, ontvangt u een nieuwe brief. Wij verwachten begin mei 2022 klaar te zijn. De planning is onder voorbehoud. Door het weer en onvoorziene omstandigheden kan de planning wijzigen.

Mogelijke overlast

Tijdelijk geen water, gas en/of elektra

Er zijn woningen/panden die tijdelijk geen water, gas en/of elektra zullen hebben. Wij kunnen dit helaas niet voorkomen. Is dat ook bij u het geval, dan ontvangt u hierover tijdig bericht. Aan het einde van de dag heeft u altijd weer water, gas en/of elektra in uw woning of pand.

Meer informatie

 

Bereikbaarheid en werktijden

Wij beperken de overlast tot een minimum en zorgen dat uw woning of pand bereikbaar blijft. Ons werkgebied zetten we af met schildjes. De wegen blijven voor al het verkeer toegankelijk, maar de stoep, het fietspad en een deel van de parkeervakken  zijn gestremd. Voetgangers en fietsers worden omgeleid. In verband met onze werkzaamheden in de stoep verzoeken wij u hier geen fietsen te plaatsen.

Wij werken van maandag tot en met vrijdag van 07:30 - 16:30 uur en incidenteel wordt buiten deze tijden gewerkt. Wij danken u alvast voor uw medewerking en vertrouwen op uw begrip.

Contact

Op deze pagina en waterbedrijf groningen.nl leest u meer over de werkzaamheden. Heeft u technische vragen of vragen over de planning dan kunt u onze uitvoerder Geert Jan Rozeboom bereiken op 06-12565117 (ma-vr 07:00-16:00). Voor overige vragen kunt u terecht bij onze omgevingsmanager Monique Fransman. Zij is bereikbaar op 06-10957607 (ma-do 08:00-16:30).